Ажурні млинці

Ажурні млинці

Ажурні млинці

Млинці – національне російське блюдо, відоме кожному. Млинці мають безліч переваг – починаючи від невисокої ціни інгредієнтів закінчуючи простотою приготування. Ажурні млинці – різновид звичайних млинців, що відрізняється красивим мереживним виглядом, получающимся за рахунок дріжджів в складі.

Готуються ажурні млинці трохи довше звичайних, але зате дуже радують як шлунок, так і очей.

Інгредієнти для приготування ажурних млинчиків:

Інвентар:

Приготування ажурних млинчиків:

Крок 1: Готуємо дріжджі

Висипаємо сухі дріжджі в миску і розводимо їх чвертю склянки добре прогрітого молока, додаємо туди дрібку солі і чайну ложку цукру. Ставимо дріжджі в тепле місце, щоб вони «підійшли» — Почали пузиритися.

Крок 2: Замішуємо тісто

Просіваємо через сито борошно, додаємо в неї сіль, цукор, яйця, обережно вливаємо підігріте на плиті молоко, не перестаючи помішувати і додаємо «подошедшие» дріжджі. Тепер перемішуємо тісто до утворення однорідної маси. Слідкуйте, щоб тісто було без грудочок.

Потім додаємо в нього рослинне масло (підійде також розтоплене вершкове) і ще раз як слід перемішуємо.

Тепер тісто потрібно накрити кришкою і поставити в тепле місце, щоб воно «підійшло» — Тобто збільшилася в розмірах. Тісто має підходити 3-4 рази. Щоразу після збільшення, тісто необхідно перемішати.

Слідкуйте за тим, щоб тісто не «втекло», Якщо миски буде не вистачати, перелийте його у велику ємність. В цілому тісто має «підходити» 2-2,5 години.

Крок 3: Випікаємо млинчики

Після того, як тісто буде готове, починаємо випікати млинці. Наливаємо на сковороду трохи олії і виливаємо частину тесту. Якщо тісто зроблено правильно, воно повинно наливатися на сковороду як пінка.

Коли млинець пропечеться, піддягаємо його лопаткою і акуратно перевертаємо на інший бік.

Крок 4: Подаємо ажурні млинці

Подавати млинці можна подавати з варенням, сметаною і ягодами.

Смачного!

Поради до рецепту:

— Якщо змащувати кожен готовий млинчик маленьким шматочком вершкового масла, млинець не злипнутися між собою і будуть ще ніжніше на смак.

— Перший млинець комом виходить звичайно тому, що сковорода не встигла розігрітися до потрібного температурного режиму. При подальшому випіканні млинців, сковорода розігрівається, а тісто не дає їй перегрітися.

— Спробуйте перший готовий млинчик і, якщо необхідно, додайте відсутніх інгредієнтів (наприклад, цукру).

— Для випічки млинців краще брати товстостінну сковорідку. Підійде також сковорода з антипригарним покриттям, однак будьте готові до того, що таке покриття швидше прийде в непридатність, тому воно не розраховане на сильне нагрівання.

Додаткова інформація:

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!