Черепашки Конкильони з начинкою з м’ясного фаршу

Черепашки Конкильони з начинкою з м'ясного фаршу

Черепашки Конкильони з начинкою з м’ясного фаршу

Макаронні вироби у вигляді великих черепашок в Італії називаються Конкильони, це популярний вид пасти для фарширування. Як і звичайні макарони, черепашки відварюють, а потім наповнюють овочевими, грибними, рибними або м’ясними начинками і подають з різними соусами. За складом рецепт мені сильно нагадав страва з дитинства — макарони по-флотськи, але і смак, і зовнішній вигляд фаршированих черепашок значно приємніше.

В порушення італійських традицій, я вирішила обійтися без соусу, просто наповнила великі черепашки начинкою з фаршу, полила вершками і запекла в духовці до появи золотистої хрусткої скоринки. А щоб ніхто не посмів назвати блюдо сухим, подавати його краще з салатом зі свіжих овочів і зелені з йогуртовій або сметанною заправкою.

Як приготувати фаршировані ракушки

Спочатку потрібно зробити м’ясну начинку. Свинину і яловичину подрібнити в кухонному комбайні.

Фарш повинен бути досить великим, а не гомогенізований. Можна порізати м’ясо вручну на дуже дрібні шматочки, але в цілях економії часу я використовувала комбайн.

Цибулю порізати дрібними кубиками й обсмажити в невеликій кількості рослинного масла. Коли він придбає приємний золотистий колір, додати на сковороду фарш і обсмажити до готовності, постійно перемішуючи, щоб він не злипався в грудки.

Часник подрібнити. Розмарин можна використовувати свіжий або сухий, його теж потрібно подрібнити. До смаженого фаршу додати часник, розмарин, чилі, перець і сіль, обсмажувати все разом ще близько 2 хвилин.

Спробувати готову начинку з фаршу на предмет гармонійності смаку. Якщо чогось не вистачає, додати відсутню.

Макаронні вироби відварити відповідно до інструкції на упаковці. Воду злити, Конкильони обсушити і наповнити м’ясною начинкою.

Дно форми для запікання змастити олією, викласти черепашки з фаршем. У кожну влити по 1/2 ч.л. вершків, посипати тертою моцарелою. Запікати в духовці, розігрітій до 220 С близько 5-7 хвилин, поки сир не розплавиться, а краї черепашок НЕ зазолотиться.

Подавати фаршировані макарони черепашки гарячими зі свіжим салатом.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!