Дієта по групі крові

Дієта по групі крові

Дієта по групі крові

На думку професіоналів в області дієтології, один з оптимальних варіантів зниження ваги — дієта по групі крові.

Суть дієти по групі крові полягає в наступному: по теорії американського лікаря натуролога Джеймса д’Адамо, всі продукти харчування діляться на корисні, нейтральні та шкідливі для людського організму залежно від його групи крові. Оскільки дієта, обумовлена ​​групою крові, нерозривно пов’язана з клітинною будовою конкретного організму, то однакові продукти для різних груп крові забезпечать одній людині втрату ваги, а людині з кров’ю іншої групи — приріст. Дієта по групі крові спрямована саме на усунення подібної причини: з виключенням з раціону тієї їжі, яка погано перетравлюється або є токсичною для людини, її організм починає очищатися від токсинів, які накопичуються переважно в жирових тканинах.

Таким чином, відбувається і процес схуднення.

Харчування по групі крові, засноване на теорії доктора Д’Амо, що людям необхідні для харчування різні продукти, що відповідають групі крові людини.

Дієта для 1 групи крові:

Тип 0 (1 група) — "Мисливець". Ця група крові — найдавніша. Від неї в процесі еволюції відбулися інші групи. 33,5% населення Землі відноситься до цього типу.

Сильний, самодостатній лідер.

Сильні сторони:

Сильна травна система.

Сильна імунна система

Системи створені для ефективного метаболізму і збереження нутрієнтів

Слабкі сторони:

Важко адаптується до зміни дієти і умов навколишнього середовища

Іноді імунна система занадто активна і діє проти самого організму (алергії)

Проблеми згортання крові (погана згортання)

Запальні процеси — артрити

Підвищена кислотність шлунка — виразки

Алергії

Дієтичні рекомендації

Дієта високопротеиновая — м’ясоїди.

Добре. м’ясо (крім свинини), риба, морепродукти, Овочі та фрукти (крім кислих), ананаси, хліб — житній, в обмежених кількостях.

Обмежити. крупи, особливо вівсянку. пшеницю і вироби з неї (в т.ч. пшеничний хліб). Бобові й гречку — можна.

Уникати. капуста (окрім брокколі), пшениця і всі вироби з неї, кукурудза і всі вироби з неї, маринади, кетчуп.

Напої:

Добре. зелений чай, трав’яні чаї з шипшини. імбиру, м’яти, кайенского перцю, лакриці, липи; зельтерська вода.

Нейтрально. пиво, вино червоне і біле, чай з ромашки, женьшеню, шавлії, валеріани, листа малини.

Уникати. кава, міцні напої, алое, звіробій, сенна, ехінацея, полуничний лист

Програма контролю ваги:

Виключити: свіжу капусту, бобові, кукурудзу, пшеницю, цитрусові, морозиво, цукор. маринади, картоплю.

Допомагають: морські водорості, риба і морепродукти, йодована сіль. м’ясо (особливо яловичина, баранина, печінка), зелень, салати, шпинат, брокколі, редиска.

Вітаміни і харчові добавки:

Рекомендуються: вітаміни групи В, вітамін К, кальцій, марганець, йод. ферменти панкреатичної залози.

Фізичні вправи

Дуже інтенсивні вправи: аеробіка, лижі, біг, плавання

Спеціальні рекомендації 1 групи крові

Для 1 групи крові основна проблема — знижений обмін речовин. Існують наступні фактори, що дозволяють підвищити швидкість обміну речовин і таким чином знизити вагу:

Прибрати з раціону пшеницю і всі вироби з неї, кукурудзу, бобові, сочевицю — вони блокують вироблення інсуліну і тим самим уповільнюють метаболізм.

Прибрати з раціону всі види капусти (окрім брокколі) і всі вироби з вівса — вони пригнічують вироблення тиреоїдних гормонів (гормонів щитовидної залози) і тим самим уповільнюють метаболізм.

Підвищити споживання продуктів, що містять йод — морепродукти, водорості, зелень (салати, шпинат. Броколі), йодованої солі, а також продуктів, що стимулюють вироблення тиреоїдних гормонів — редиска, редька. дайкон. Добре готувати сік з них навпіл з морквою.

Є м’ясо (червоне), печінка. Ці продукти також підвищують швидкість метаболізму.

Інтенсивні фізичні вправи.

Дотримуватися обережності при прийомі аспірину.

Дієта для 2 групи крові:

Тип А (2 група) — "Хлібороб". Цей тип виник при переході від найдавнішого стилю життя (мисливці) до більш осілого, аграрного стилю життя. 37,8% населення Землі — представники цього типу.

Характерні риси — постійність, осілість, гарна адаптація до роботи в колективі, організованість.

Сильні сторони

Добре адаптується до зміни дієти і навколишнього середовища.

Імунна і травна системи ефективні, якщо дотримується відповідна дієта (вегетаріанська).

Слабкі сторони

Ніжний (чутливий) травний тракт.

Слабка імунна система, відкрита всім інфекціям.

Підвищена чутливість нервової системи

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!