Дитяче меню на день народження дитини. 10 рецептів

Дитяче меню на день народження дитини. 10 рецептів

Дитяче меню на день народження дитини. 10 рецептів

Дитячі салати для святкового столу:

"Дитячими" можна зробити практично будь-який салат, для цього достатньо прикрасити святкове блюдо у вигляді тварин або інших оригінальних речей. З великим задоволенням дитина з’їсть солодкий фруктовий салатик, можна трохи схитрувати, додавши фрукти або цитрусові в салат з курки — курка з ананасами і курка з апельсинами йдуть на дитячому святі на ура. Замість майонезу в дитячих салатах по можливості використовуйте сметану, можна приготувати домашній майонез без оцту (на лимонному соці).

Дитяче меню на день народження дитини

Головне в дитячому святковому меню — щоб всі страви були смачні, корисні для здоров’я або хоча-б не дуже шкідливі дитині і щоб все це виглядало дуже ошатно і красиво і дітям захотілося спробувати не тільки цукерок, але і салатів (а не як завжди: салатами закушують дорослі, а діти налягають на торт). Ось кілька ідей дитячого святкового меню на День народження, включаючи оформлення салатів і дитячих бутербродів: Час летить швидко, і з кожним роком ми стаємо все старше і старше. Щороку перед нами постає одне й те ж питання. Святкувати чи день народження? Якщо святкувати, то кого запрошувати, де відзначати і що приготувати? Якщо запросити друзів в кафе або ресторан, то з готуванням не виникне жодних проблем.

Але якщо ви вирішили відзначити свій день народження вдома, на дачі або де-небудь на природі, то проблема складання меню встане особливо гостро.

Нікому з нас не хочеться в свій день народження стирчати біля плити, щоб до кінця дня і приходу гостей бути схожим на вичавлений лимон. Значить, до меню на день народження пред’являються особливі вимоги. По-перше, страви повинні швидко готуватися.

По-друге, продукти повинні бути легкодоступними, щоб не втрачати часу на їх пошук, бігаючи по всіх навколишніх магазинах. Святкування дня народження завжди пов’язане зі значними фінансовими витратами, адже крім звичайних продуктів доведеться купити і солодке, і фрукти, і алкоголь, звідси випливає, що по-третє, меню не повинно надто вже відчутно бити по гаманцю.

Гарячі страви для дітей Дитяче меню на день народження

Важче привернути увагу дитини до гарячих святкових страв, тому вони повинні виглядати не менш привабливо, ніж салати. Гарнір з рису для дитячого свята можна прикрасити, наприклад, так:

Урізноманітнюють дитяче свято прикраси з овочів, фруктів і яєць: квіти, тваринки, грибки з яйця і помідори.

Бутерброди для дітей Дитяче меню на день народження

На дитячий день народження можна приготувати симпатичні бутерброди у формі тварин і казкових героїв з мультфільмів. Для приготування дитячих бутербродів краще брати булочки (як для приготування гамбургерів), нарізати їх дуже тонко, діти в основному — не аматори хліба. Ковбасу брати вищого сорту, варену, краще спеціальну дитячу. Майонез в дитячих бутербродах я волію не використовувати. Основні інгредієнти для дитячих бутербродів: сир, варена ковбаса, вершкове масло замість клею. Очі бутербродних тварин робляться з маслин.

Ще дитині можна приготувати дуже барвисті бутерброди у вигляді сонечок з помідор.

Вибір меню в першу чергу залежить від формату заходу. Чи буде це традиційне застілля або шведський стіл, чи плануються активні ігри, танці, конкурси або все пройде тихо і спокійно. Важливим буде поцікавитися у гостей, чи є серед них вегетаріанці, м’ясоїди або любителі морепродуктів.

Ці відомості дозволять вирішити, яким саме буде святкове меню, чи потрібні гарячі закуски або можна обійтися тільки холодними, приготувати м’ясні салати або підійдуть овочеві, чи порадує гостей риба або виявиться зайвою, чи купувати торт або замінити його на кілька наборів тістечок.

Складаючи меню на день народження, не зайвим буде врахувати і пору року. У спекотну літню пору не складе труднощів відшукати смачні свіжі овочі, зробити окрошку і поставити квас, в той час як взимку можна порадувати гостей самостійно приготованими соліннями і гарячими закусками. Крім того, всі страви мають певний термін і правила зберігання, тому влітку краще обійтися без холодців і салатів під майонезом або сметаною.

Важливу роль при складанні меню грає і вік гостей. Наприклад, для дітей не має сенсу влаштовувати велике застілля зі змінами блюд. Їх важко змусити всидіти на місці, тому краще приготувати кілька легких закусок, бутерброди і тістечка, в той час як для дорослих гостей краще організувати фуршет за всіма правилами: з салатами, гарячим і тортом.

Звичайно, визначитися з тим, яким буде меню на день народження, краще заздалегідь, тоді не доведеться шукати необхідні продукти в останній момент і вдасться уникнути занепокоєння під час свята. Особливо важливо це виявиться для тих, хто вирішить готувати страви з кухонь різних країн світу, наприклад, індійської, мексиканської або італійської. В даному випадку краще заздалегідь купити всі необхідні приправи і прянощі.

Однак, перш ніж відправлятися в магазин за всіма необхідними інгредієнтами, потрібно розрахувати їх кількість. Тут доведеться вирішити точно, скільки на столі буде салатів, а скільки гарячих страв. Виходячи з цього, можна визначити кількість продуктів. Потрібно мати на увазі, що чим більше страв ви вирішите приготувати, тим менший обсяг цих страв слід передбачити для кожного з гостей.

Говорячи простіше, якщо на вашому столі буде велика кількість різноманітних страв, гості напевно захочуть спробувати кожне з них, але по чуть-чуть.

Вибираючи перелік страв для меню, не слід забувати не тільки про сполучуваність продуктів всередині самого страви, але й про сполучуваність самих страв один з одним. Також слід виключити однотипні продукти. Наприклад, якщо на гаряче ви вирішили приготувати птицю, то салати краще зробити м’ясними або рибними. Не меншої уваги потребує і десерт, хоча справа до нього доходить далеко не завжди.

Купуючи торт або тістечка в магазині, потрібно точно знати, який крем доведеться всім до смаку: масляний, білковий або йогуртовий. Не зайвим буде дізнатися і про переваги гостей за частиною тіста. Занадто багато клопоту, і все одно всім не догодиш.

Тому зовсім не обов’язково пригощати гостей спеціально замовленим тортом, якщо дозволяє час, можна самому спекти пиріг, торт або просто нарізати фрукти.

Для того щоб вирішити, які ж страви все-таки приготувати, розберемося з тим, що взагалі може бути подано на святковий стіл. Холодні закуски покликані збуджувати апетит, саме тому ними прийнято починати святкове застілля. Холодні закуски бувають рибними, м’ясними, грибними, овочевими, з яєць і з птиці, і подаються найчастіше у вигляді салатів або нарізок.

Часто буває так, що господиня готує неймовірна кількість найрізноманітніших закусок, і, наївшись ними, гості відмовляються від гарячого і десерту. А адже на них були витрачені час і старання. Щоб уникнути подібної ситуації, важливо пам’ятати про головне: закуски це, в першу чергу, невеликі блюда, які не повинні перебивати апетит до подачі основного.

Гаряче — це основне блюдо, тому за обсягом воно повинно бути рівно таким, щоб кожен гість зміг задовольнити свій апетит. Оскільки це блюдо основне, то не зайвим буде приготувати щось оригінальне, але, разом з тим, перевірене заздалегідь, щоб за столом не виникло неприємних сюрпризів. Крім оригінальності та обсягу гаряча страва має виділятися на столі.

Зробіть його по-справжньому святковим, прикрасьте зеленню і овочами або надайте якусь нову форму. Гаряче блюдо може бути одне, а може й кілька. Якщо ви вирішили приготувати кілька головних страв, то зробіть їх легкими і різноманітьте соусами. У тому випадку, якщо на гаряче буде і риба, і м’ясо, то спочатку подайте рибну страву і тільки потім — м’ясне.

Пам’ятайте про те, що зі збільшенням кількості поданих страв слід зменшувати обсяги порцій.

Зазвичай після гарячих страв пропонувати гостям що-небудь ще не має сенсу, оскільки всі вже наїлися і, швидше за все, відмовляться від десерту. Тому має сенс зробити перерву. Під час перерви можна подати асорті з сирів. Сир, прикрашений горіхами і фруктами і приправлений застільними бесідами, послужить прекрасним переходом до солодких страв. Логічним завершенням застілля на день народження буде торт або будь-який інший десерт зі свічками, наприклад, пиріг, тістечка або морозиво.

Вибір десерту залежить від часу, який ви готові витратити на його приготування, від фінансових можливостей і від температури за вікном, адже взимку мало хто погодиться на крижане морозиво.

Кажуть, краще недоесть, ніж переїсти. Ця фраза має стати гаслом кожного застілля! Адже якщо гості, що прийшли до вас на день народження, з’їдять зайвого, то в повітрі буде витати важка сонливість замість легкого веселощів і життєрадісності. Але це не означає, що потрібно скоротити кількість страв, просто зменшіть розміри порцій. Тоді після застілля у гостей залишаться сили і бажання провести час, що залишився яскраво, весело і шумно, так, щоб ваш день народження запам’ятався всім надовго.

Складайте меню для свого свята, шукайте нові ідеї, а ми допоможемо вам у підготовці кількома рецептами!

М’ясний рулет з грибами Дитяче меню на день народження

Інгредієнти:

600 гр свинини (шиї),

600 гр печериць,

2-3 шт ріпчастої цибулі,

1-2 ст.л. оцту,

2-3 ст.л. соняшникової олії,

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!