Домашній сникерс

Домашній сникерс

Домашній сникерс

Напевно мало знайдеться таких людей, які не люблять сникерс. І я не виключення.

Пару днів тому у мене з’явилася ідея зробити мою улюблену шоколадку будинку.

Вийшло дуже схоже на магазинний сникерс, тільки зовнішнім виглядом трохи відрізняється, але ж це не страшно, головне щоб було смачно!

Для приготування домашнього сникерса нам знадобляться:

Для першого шару:

  • молочний шоколад 200 г
  • цукерки-іриски 50 г
  • вершкове масло 50 г

Для другого шару:

  • вершкове масло 4 ст.л.
  • цукор -1 стакан
  • згущене молоко 1/4 склянки
  • зефірний крем 1/2 склянки
  • арахісове масло 50 г
  • ванілін 1 ч.л.
  • нарізаний солоний арахіс 1/2 склянки
  • Для четвертого шару:

    • молочний шоколад 200 г
    • цукерки-іриски 50 г
    • вершкове масло 50 г

    Для зефірного крему:

    • білки 3 шт
    • варення (any) 2 ст. ложки
    • цукор 3 ст. ложки
    • желатин 1 ч.л.
  • вода 1/4 склянки
  • сіль 1/4 ч.л.
  • Як приготувати сникерс будинку, рецепт:

    Робимо перший шар:

    У маленькій каструлі на слабкому вогні розтоплюємо молочний шоколад, іриски і масло. Гарненько перемішуємо до утворення однорідної маси. Деко (22,5 см х 32,5 см), змащуємо маслом і виливаємо в туди нашу суміш.

    За допомогою шпателя, розгладжуємо поверхню маси і ставимо в холодильник.

    Робимо зефірний крем для сникерса:

    Желатин висипаємо у воду, гарненько перемішуємо і залишаємо на 40-50 хвилин набухати. Білки збиваємо з дрібкою солі. Варення проціджуємо і змішуємо з цукром. Варимо 7 хвилин на маленькому вогні. Потім поступово вливаємо в розчинений желатин.

    Сюди ж додаємо збиті білки. Ретельно розмішуємо. Закриваємо харчовою плівкою.

    Робимо другий шар:

    У каструльці розтоплюємо вершкове масло на середньому вогні. Змішуємо з цукром і згущеним молоком. Після того, як суміш закипить, варимо ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім знімаємо з вогню і швидко перемішуємо з зефірна кремом, арахісовим маслом і ваніліном.

    Додаємо горіхи.

    Дістаємо деко з холодильника. Заливаємо зефірна суміш поверх першого шару. Використовуючи шпатель, акуратно розгладжуємо суміш рівним шаром.

    Ставимо в холодильник.

    Робимо третій шар:

    У каструльці змішуємо цукерки-іриски з вершками. Варимо на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки суміш повністю не розтане і не придбає однорідну консистенцію. Дістаємо деко з холодильника.

    Заливаємо ірисову масу поверх другого шару, розгладжуємо поверхню маси шпателем і прибираємо в холодильник.

    Робимо четвертий шар:

    У маленьку каструльку додаємо молочний шоколад, іриски і масло. Готуємо на слабкому вогні, постійно перемішуючи до утворення однорідної маси. Заливаємо поверх третього шару і розгладжуємо шпателем. Прибираємо в холодильник мінімум на 1 годину.

    Розрізаємо наш снікерс на квадрати, подаємо охолодженими.

    Інші рецепти

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!