Фаршировані печериці

Фаршировані печериці

Фаршировані печериці

Нагадую про забутий хороший рецепт. Апдейт фото до рецепту від 5.11.2008

Так, в моєму блозі вже були фаршировані шампіньйони. Але вони були, по-перше, іншими і, по-друге, дуже давно. Фаршировані печериці, рецепт яких я пропоную вам сьогодні, за смаком чимось нагадують жульен.

У всякому разі, і мені, і чоловікові дуже сподобалися. Це прекрасна закуска, яка буде до місця як на буденному, так і на святковому столі.

Орієнтовний час приготування: 45 хвилин

9-10 великих печериць

1 середня цибулина

2 ст. л. сметани

150 г сиру

пара-трійка гілочок кропу

сіль за смаком

У грибів видаляємо ніжки і злегка вискоблюємо м’якоть з капелюшків — тільки робимо це акуратно, щоб не пошкодити ці самі капелюшки.

Ніжки і вийняту м’якоть дрібно нарізаємо, змішуємо з дрібно нарізаною цибулею і обсмажуємо до м’якості (не забудьте посолити).

Потім додаємо сметану, перемішуємо, тримаємо на вогні буквально хвилину. Всипаємо дрібно нарізану кріп, знову перемішуємо і знімаємо з плити. Додаємо в суміш пару столових ложок натертого сиру.

Отриманою масою фаршируємо капелюшки грибів (їх теж попередньо посолити).

Кладемо все це добро на деко, посипаємо тертим сиром, доливаємо водички буквально на сантиметр і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.

Сир повинен зарум’яниться.

Смачного!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!