Гарбузова каша з молоком та рисом

Гарбузова каша з молоком та рисом

Гарбузова каша з молоком та рисом

        Гарбузова каша з молоком і рисом, сама по собі, відмінне і ситне овочеве блюдо. Бажаючі, чисто фізично наситити себе низькокалорійним продуктом, яким є гарбуз, можуть приготувати вдома кашу без нічого. Однак не будемо скидати з рахунків любителів просто добре поїсти, а наш кулінарний рецепт молочної гарбузової каші з рисом і пшоном буде смачним і корисним.

Інгредієнти рецепта "Гарбузова каша з молоком та рисом"

  • гарбуз — 500 гр,
  • рис (пшоно) — 1 склянка,
  • молоко — 3 склянки,
  • цукор і сіль — на смак.

Як за рецептом приготувати "Гарбузова каша з молоком та рисом

Очищаємо гарбуз від шкірки і всіх нутрощів, а далі — за Вашим бажанням. Можна подрібнити овочі товкачем або блендером, порізати на кубики, протерти через сито, як Вашій душі буде завгодно. Від цієї якості не убуде.

Засипаємо те, що вийшло в ємність з закипаючим молоком і варимо на слабенькому вогні до м’якості. Промиваємо кілька разів рис або пшоно і засипаємо в каструлю.

Далі є два варіанти розвитку подій. За бажанням, кашу можна поставити в духовку приблизно на півгодинки, до утворення рум’яної скоринки, або довести до готовності на слабкому вогні, не забуваючи помішувати, поки гарбузова каша не загусне.

Бажають зовсім вже якісно урізноманітнити рецепт цієї страви можуть додати родзинки, курагу і волоські горіхи (тут салат з них і курки) в будь-яких пропорціях. А ще запіканка і оладки з гарбуза — просто клас!

Моя вдячність не знатиме меж, якщо Ви натиснете на кнопочки, відправивши рецепт Вашим друзям, і напишете відгук, що Ви думаєте про нього, в коментарях! Спасибо.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!