Гарбузовий сік

Гарбузовий сік

Гарбузовий сік

Простіше простого збагатити свій організм корисним гарбузовим соком, тоді як з’їсти за один прийом їжі цілую, хоч і невелику, гарбуз — це нереально. Гарбузовий свіжовичавлений сік в чистому вигляді має досить своєрідний смак і аромат, тому пити його найсмачніше в суміші з апельсиновим, яблучним або цитрусовим. Рецепт гарбузового соку в домашніх умовах розрахований на тих, хто не має соковижималки або соковарки, але хоче отримати корисний напій для заготівлі на зиму або вживання в свіжому вигляді.

З соковижималкою, я думаю, все гранично ясно: завантажив шматочки гарбуза — отримав сік.

Сік гарбуза корисний не тільки для зміцнення імунітету і при схудненні, але, в першу чергу, для нормальної роботи шлунково-кишкового тракту, завдяки що міститься в овочі клітковини. Виведення зайвої рідини з організму — ще один важливий критерій на користь соку з гарбуза і просте роз’яснення того, чому потрібно пити цей лікувальний напій не тільки дорослим, але й дітям. Ідеальна гарбуз для соку — яскраво-оранжевого насиченого кольору; саме такий сорт відрізняється від інших високим вмістом пектину.

Інгредієнти для рецепта соку з гарбуза:

Рецепт гарбузового соку:

1. Миємо овоч, очищаємо від шкірки.

2. Потім натираємо гарбуз на середній або дрібній тертці.

3. Варимо з води і цукру сироп, як на варення.

4. Далі, опускаємо в сироп натерту гарбуз, ставимо на плиту і доводимо до кипіння.

5. Після закипання овочевої суміші, зменшуємо вогонь і варимо приблизно 5-7 хвилин на середньому вогні. Охолоджуємо.

6. Потім відокремлюємо сік з апельсинів за допомогою соковижималки і змішуємо його з гарбузовою масою.

7. Далі збиваємо суміш блендером або міксером.

Готовий напій подаємо до столу охолодженим. Різні натуральні смакові добавки — овочеві, фруктові і ягідні — значно покращують смак напою, але, крім того, підсилюють благотворний вплив на організм в цілому, додаючи до вже наявних свої мінеральні речовини.

При консервуванні в гарбузовий сік кладеться лимонна кислота, з її допомогою заготівля зберігається довше.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!