Глазур для печива

Глазур для печива

Глазур для печива

Будь-яка випічка виглядає апетитно, якщо її прикрасити. Для цього посипають цукровою пудрою кекси, готують желе з фруктами для тортів і варять глазур для печива. З нею будь-яка дрібна випічка відразу стає нарядно. А для приготування новорічних або різдвяних солодощів вона і зовсім незамінна.

На ці свята рецепт глазурі для печива вам точно знадобиться.

  • Рецепт 1:
  • Молоко — 2 столові ложки;
  • Шоколад — 50 гр;
  • Вершкове масло — 0.5 чайної ложки.
  • Рецепт 2:
  • Білок — 1 шт;
  • Цукрова пудра — 1 склянка;
  • Лимонний сік — 1 чайна ложка;
  • Ваніль за смаком.
  • Рецепт 3:
  • Вода — 4 столові ложки;
  • Лимонний сік — 1 чайна ложка;
  • Цукор — 1 склянка;
  • Ваніль, барвники за смаком.
  • Показати інші

    Та й в будь який інший час він вам знадобиться не менше. Адже наскільки приємніше пити чай не тільки з смачними, але і яскравими, веселими печенюшками і пряниками. Вони розцвітять сірі будні і піднімуть настрій в негоду.

    Так що дізнатися, як зробити глазур для печива, варто кожному початківцю кулінарові! А потім малювати нею на поверхні улюблених ласощів самі різні візерунки, даючи вихід своєї фантазії.

    Рецепт 1

    1. Найпростіше зробити глазур коричневого кольору. Для цього всього лише потрібно розтопити шоколад в невеликій кількості гарячого молока і, коли він трохи охолоне, додати туди трохи вершкового масла.
    2. Перемішайте всі разом і покривайте солодощі цієї густою масою.

    Рецепт 2

  • Якщо ж вам потрібно біла глазур для імбирного печива, яку також називають айсінгом, доведеться докласти трохи більше зусиль. Насамперед в чисту, суху посуд відокремте білки. Намагайтеся, щоб у них не потрапило ні краплі жовтка, інакше вони не зіб’ються, як треба.
  • Додайте до них кілька крапель лимонного соку або крупинок лимонної кислоти. Ваніль — за смаком.
  • За допомогою міксера або погружного блендера збийте білки в пишну, легку масу.

  • Починайте підсипати до них мелкокристаллический цукор. Після кожної порції продовжуйте збивання, поки всі крупинки не розчиняться. Щоб справа пішла швидше, краще готувати глазур з цукрової пудри. Її достатньо буде просто перемішувати з білками і лимонним соком до потрібної консистенції.
  • Продовжуйте додавати цукор або пудру до тих пір, поки маса не стане схожа густотою на густий кефір.
  • Як тільки це сталося, глазур для покриття поверхні випічки готова. Вона розтечеться по ній і буде гладкою, рівною. Якщо ж підбавити ще цукру, то вона стане настільки густий, що підійде для малювання візерунків.

    Рецепт 3

    1. Не всі люблять Айсінг, приготований на свіжих курячих білках. Їм можна запропонувати зробити цукрову глазур по-іншому. Візьміть каструльку і закип’ятіть в ній воду.
  • Зменшіть вогонь до мінімуму і всипте до неї цукор.
  • Постійно помішуючи, дочекайтеся повного його розчинення, додайте лимонний сік (або кислоту), і варіть всі разом на маленькому вогні до загусання. Зазвичай цукрова глазур буває готова хвилин через 5-7.
  • Вона повинна повільно стікати з ложки, а крапля, залишена на блюдце, злегка розтікатися і застигати.

    Цей рецепт цукрової глазурі можна використовувати для отримання різнокольорових покриттів. Просто додайте харчові барвники в готову і злегка остигнула масу або ж влийте разом з лимонним соком стільки ж свіжовичавленого бурякового, морквяного, гранатового або апельсинового. І сміливо починайте художній розпис по печеньям. Можна разом з дітьми — будьте впевнені, вони від такого не відмовляться.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!