Гречані млинці

Гречані млинці

Гречані млинці

Гречані млинці Інгредієнти: 

• 1 ст. гречаного борошна

• 1,5 ст. води

• 2 ст. молока

• 2 яйця

• 50 г вершкового масла

• 1 ч.л. сухих дріжджів

• рослинна олія для смаження

• 2 ст.л. цукру

• 0,3 ч.л. солі

• мед (для подачі)

Спосіб приготування: 

1. Дріжджі розчинити в теплій воді з сіллю і цукром. Всипати пшеничне і половину гречаного борошна, ретельно перемішати. Накрити рушником і залишити на 30-40 хвилин.

2. Потім додати решту гречане борошно і замісити тісто. Якщо тісто дуже туге, то при замісі змочувати руки водою. Накрити рушником і дати підійти ще раз.

3. Влити в тісто гаряче молоко, перемішати. Коли тісто охолоне, додати яйця, розтоплене вершкове масло, ретельно перемішати.

4. Накрити тісто рушником і ставити тісто в теплому місці на 2 години.

5. Випікати млинці на розпеченій сковороді, змащеній олією. Готові млинці самазать невеликою кількістю вершкового масла.

Перед подачі полити теплим медом.

Млинці стали невід’ємною частиною святкування Масляної, яка цього року триватиме з 24 лютого п

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!