Гуляш з підливою та картопляним пюре як у садку

Гуляш з підливою та картопляним пюре як у садку

Гуляш з підливою та картопляним пюре як у садку

Гуляш з підливою та картопляним пюре як у садку

6 березня 2011 18:19

Рецептів гуляшу та картопляного пюре багато, але я хочу запропонувати вам свій варіант. Коли мої діти були маленькі, вони часто просили: " Хочемо як у дитячому садку." Це стосувалося різних страв.

Ми звикли готувати для себе більш жирну, більш насичену та ситну їжу. Якось моя знайома розповідала, що її син просить манну кашу як в садку і відмовляється їсти домашню. Ось я і вирішила виділити серію простих рецептів, які знаю.

Гуляш з підливою

Яловичина (свинина, курка, індичка) — 0,5 кг.

Цибуля ріпчаста — 1 головка.

Морквина — 1 шт. (Можна без неї)

Борошно — 1 ст. л

Том. паста 1 ч.л

Можна сметану — 1 ст. л (у мене без неї)

Лавровий лист — 1 шт.

Сіль за смаком — 0.5 ч.л приблизно

Нарізати м’ясо на невеликі шматочки, злегка обсмажити (можна не обсмажувати, а відразу додати в м’ясо трохи окропу) і згасити разом з луком і тертою морквиною у власному соку на несильному вогні, трохи налив у каструлю раст. масла. Потім долити невелику кількість води. Ну скажімо, на півкіло м’яса склянку води.

Тушкувати до готовності м’яса (т.е до м’якості). М’ясо має бути злегка прикрите бульйоном. Хвилин за 10 до готовності м’яса, посолити за смаком, покласти лавровий лист — 1 шт. і можна 3 шт. перцю горошком. М’ясо буває різне. Тому час приготування може бути теж різне.

Але як правило близько години, не менше (якщо це яловичина або свинина, а не курча) Готовність перевіряється ножем або виделкою.

Потім розвести в половині склянки теплої води — 1 ч.л тому паcти, ст. ложку борошна і ст. ложку сметани (можна без неї, у мене без.).

Добре перемішати в склянці, щоб не було грудочок. Я це роблю завжди виделкою.

Безперервно помішуючи гуляш, влити туди суміш. Гуляш на очах почне густіти.

Загасити небагато (хвилин 5-10) М’ясо готове.

Якщо при гасінні вода википіла, можна долити її. І якщо раптом гуляш вийшов занадто густий, то можна теж розбавити окропом до потрібної густоти.

Можна хвилин за 10-15 до кінця гасіння м’яса додати тертий або тонко нарізаний без шкірки солоний огірочок. Це додасть страві пікантності і гостроти.

Пюре картопляне

Відварити картоплю у воді. Воду злити, але не до кінця, щоб на дні залишалося небагато.

Пом’яти у відварі гарненько картоплю.

Лише тоді, коли картопля добре розім’яті, додати гаряче молоко, сіль і масло за смаком.

З відваром пюре легше, чи не в’язке і смачніше, як мені здається. Діти таке пюре їдять добре.

Смачного вам і вашим діткам.

p / s — яловичину рекомендую використовувати — шийну частину (шийку) або лопатку. Вони рідко бувають сухими і жорсткими. М’ясо бажано купувати охолоджене (не морожене).

Воно без добавок і кращої якості, як правило.

Можна подати гуляш з будь-яким гарніром. З гречкою, наприклад.

Як я варю гречку описано тут:

Можна подати з відварною рисом. Я варю рис в мультиварці, додавши трохи масла рослинного, у співвідношенні рису і води 1: 2 на режимі " Гречка ".

Або можна просто у великій кількості води зварити рис до готовності, як звичайні макарони і відкинути на друшляк (1 скл. Рису на 2-3 л. Окропу). Не промивати, а просто дати постояти. Рис перед варінням замочити в холодній воді на півгодини-годину, промити, відкинути на сито.

Це потрібно для того, щоб рис зварився швидше.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!