Хлібний квас домашній рецепт або як зробити квас в домашніх умовах.

Хлібний квас домашній рецепт або як зробити квас в домашніх умовах.

Хлібний квас домашній рецепт або як зробити квас в домашніх умовах.

Приготування квасу:

приготувати квас в домашніх умовах легко і просто. Рецепт його приготування дуже простий. Навіть починаюча господиня може впоратися самостійно.

Домашні рецепти квасу в деталях відрізняються один від іншого і кожна господиня може фантазувати і експериментувати. В результаті у неї вийде свій, сімейний, домашній напій.

Отже, приготування квасу починаємо з того, що нарізаємо житній хліб невеликими шматочками (приблизно 2х2 см) і підсмажуємо в духовці або на сковорідці до темно-коричневого кольору. При цьому потрібно пам’ятати, що від цього залежить колір квасу: чим темніше сухарики — тим темніше квас.

Поки хліб підсмажується, кип’ятимо воду. Заливаємо підсмажені сухарики крутим окропом і ставимо в тепле місце на 4-5 годин. Остигнула рідина (називається — сусло) проціджуємо і додаємо розведені дріжджі і цукор.

Накриваємо ємність щільною тканиною і даємо настоятися в теплому місці протягом 6-8 годин.

Останній етап приготування домашнього хлібного квасу — розлив по пляшках. Я розливаю в пластикові з-під мінералки. в кожну пляшку кладу 3-5 родзинок. Від цього, через 7-8 годин наш домашній квас стане сильно-газованим. Все.

Смачний і корисний домашній квас готовий! Можна пригощати улюбленим літнім прохолодним напоєм слов’ян домашніх і гостей, а можна і окрошку зробити.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!