ИДЕАЛЬНАЯ ГОСПОДИНЯ. Рецепти. Здоров’я. Краса «краща консервація …

ИДЕАЛЬНАЯ ГОСПОДИНЯ. Рецепти. Здоров'я. Краса

ИДЕАЛЬНАЯ ГОСПОДИНЯ. Рецепти. Здоров’я.

Краса » найкраща консервація помідор

— 100 г оцту

— 100 г вирощує. масла

— 100 г цукру

— 2 ст.л. солі.

Приготування:

1. Перець, часник (я додавала 2 шт. Гіркого перцю) перекрутити на м’ясорубці. Перемішати.

2. Зелень порізати.

3. Укладати шарами в 3-х літрову банку: помідори, потім суміш з овочів, зелень.

4. Банку закрити кришкою і поставити в холодильник в перевернутому вигляді на горлечко.

Це для того, щоб через 8 годин вже було готове до вживання зверху. Увечері зробила, вранці вже готово! А після можна тримати в звичайному положенні.

На наступний день ще смачніше!

— 1 болгарський перець

— перець духмяний горошок

— гвоздика

— цукор

— сіль

— оцет 9%

Приготування:

1. У чисті банки укласти спеції, по 3-5 горошин запашного перцю, 3-5 гвоздичек, по 1 зубчик часнику порізаного скибочками, 1/4 болгарського перцю, порізаного шматочками і по невеликому шматочку гострого перцю.

2. Помідори вимити й висушити. Укласти помідори в банки.

3. Залити окропом і дати постояти 20-30 хвилин. Воду злити і додати з розрахунку на 1 літр маринаду 4 столові ложки цукру і 2 столові ложки солі

4. За кип’ятити і залити в банки. Додати по 2 столові ложки оцту на літрову банку. Закатати банки і перевернути.

5. Дати охолонути при кімнатній температурі. » ‘

3. Зелені солоні помідори » ‘

Інгредієнти:

— Зелені не дозрілі помідори, бажано великі, м’ясисті.

— селера-гілочки

— часник

— червоний гіркий перець

Розсіл

— на 1 літр холодної води (з-під крана)

— 70 г солі (великої)

Приготування:

1. Помідори розрізаємо вздовж навпіл, але не до кінця.

2. Якщо часник великий, то кожен зубочек ріжемо на кілька пластинок. Перчик режим на колечка (я це роблю ножицями, дуже зручно). Селера гілочками.

2. У кожен помідор вкладаємо кілька пластин часнику, 2-3 колечка перцю (залежить від того, на скільки ви любите гостре, або дітки є в будинку). Туди ж запихаємо гілочку селери, безжально складену кілька разів і всю цю красу закріплюємо звичайними котушковими нитками, обмотавши помідор кілька разів на різному напрямку (якщо акуратно, то можна і без ниток). Базарні естети запихають червоний перчик таким чином, що він визирає з помідора червоним язичком (дражниться) — як на смайликів.

3. На дно каструлі, або банки (а може і бочки), викладаємо шар з гілочок селери, поверх шар помідор, з боків впихаємо ще перчика (для любителів), потім знову селеру і т.д. Верхній шар з селери.

Розводимо сіль у воді і заливаємо помідори.

4. Ставимо під гніт. На 3 літрову банку йде приблизно 1,5 літра розсолу.

Коли помідори переграють, перестануть пузиритися, розсіл стане прозорим-все, соління готово.Еслі будете вживати відразу, то більше нічого робити не надо.А якщо хочете зберегти, то зливаєте розсіл, кип’ятіть і відразу ж заливаєте помідори.Закрить можна як і пластмасовою кришкою , так і залізної-закатать.Делать це треба відразу ж, як заллєте киплячим рассолом.Храніться може дуже довго, навіть 2 роки.

4. Гостра закуска з помідорів

» ‘Інгредієнти:

— 1 великий кабачок

— 2-3 зубчики часнику

— 5 Не великих помідорів

— по половинці пучка кропу і петрушки

— олія для смаження

— майонез

— мука

Приготування:

1. Беремо великий кабачок і нарізаємо кружечками завтовшки 0.5 см.

2. Посолити все кружечки і перемішати, залишити в мисочці на 5 хвилин.

3. Розігріти масло в сковороді і обсмажити кожен кружечок попередньо вмочивши його з двох сторін в борошно.

5. Коли кабачки охололи, змащуємо їх сумішшю майонезу з часником.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!