Їжа Як приготувати

Їжа Як приготувати

Їжа Як приготувати

Так, маючи в доступі кулінарії хороших супермаркетів і ресторани, що працюють на винос, завдання з приготуванням їжі для кількох людей можна вирішити, не заходячи на кухню. Але насправді, якщо з розумом організувати процес, приготувати вечерю самої набагато простіше, ніж здається.

По-перше, потрібно вибирати вражаючі, але нескладні страви. Їх тисячі. З російською класикою все і так знайомі, але в кухнях Англії, Франції та Італії є маса прекрасних ідей, які чудово уживаються за одним різдвяним столом.

Я не знайшла ще кращого основної страви для Нового року, ніж запечена качка. Все, що доведеться зробити, — купити її в супермаркеті, приправити і відправити цілком в духовку; через дві години птах буде в ідеальному стані. А якщо додати до спецій мед і цедру апельсина, качка моментально знаходить різдвяний дух. І ніяка індичка, навіть якщо як слід з нею повозитися, ніколи не вийде такою яскравою і соковитою.

Якщо ж є сили сходити на ринок і повозитися довше, можна запекти свинячий окіст або баранячу ногу — за смаком і зовнішнім виглядом вони теж виходять вражаючими.

Інша справа, якщо формат вечора ближче до вечірки, ніж до вечері: тут знадобиться їжа, яку можна брати руками. Чудово підійдуть і «липкі» курячі крильця, та глазуровані свинячі реберця, і смажені креветки з часником. Офіціоз з відділенням закусок від основної страви теж можна залишити осторонь і просто подати всі разом, одночасно з хорошим хлібом, сиром і хрустким салатом — гостям з абсолютно різними смаковими пристрастями буде комфортно.

По-друге, краще зробити все, що можна, заздалегідь, в тому числі і закупити продукти. У якому завгодно меню, швидше за все, готування виявиться забагато для одного вечора. Насправді тільки деякі речі необхідно робити безпосередньо перед подачею, а багато страв багато виграють в смаку, якщо дати їм постояти.

Це насамперед належить до закусок: домашній курячий паштет або хумус можна зробити буквально за півгодини напередодні ввечері і поставити в холодильник застигати — перед годиною ікс залишиться тільки розламати свіжий хліб. Якщо буде настрій, домашній цибульний мармелад можна приготувати навіть за тиждень до свята: за цей час він стане тільки краще.

По-третє, не соромтеся готувати при гостях, в тому числі і при дітях. Швидше за все, вони будуть тільки раді допомогти і поспостерігати (вибирайте, що вам комфортніше).

Ну і найголовніше і просте: потрібно вибирати саме те, що ви хочете з’їсти в цей вечір, а не намагатися догодити одразу всім гостям. І добре б залишити собі на наступний ранок щось класне, начебто шматка пирога або баночки паштету.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!