Яблучний оцет будинку

Яблучний оцет будинку

Яблучний оцет будинку

Приготування яблучного оцту будинку. звичайно, клопітно, ніж просто купити його в магазині. Але слід знати, що вдома ми будемо його готувати з соку, а в ПРОМИСЛОВА умовах яблучний оцет роблять з серцевини яблук і шкірки.

Важливо, що замість цукру рекомендується додавати мед, а не цукор. Він підтримує рівень калію — одного з основних елементів яблучного оцту.

Якщо все ж вирішили взяти магазинний оцет, зверніть увагу, що написано на етикетці. Фортеця повинна бути не вище 6%, напис повинен говорити, що оцет натуральний без консервантів, і зроблений оцет по ГОСТу.

Оцет яблучний робимо з яблучного соку. Але склад у них абсолютно різний.

Приготування яблучного оцту будинку може бути 2 способами.

Спосіб 1.

Краще брати перевірені яблука, що не удобрені ніякими хімікатами, подалі від міста. Підійдуть і впали.

Дрібно ріжемо, можна придушити. Беремо велику емальовану каструлю і заливаємо гарячою водою, що не окропом. Вода повинна бути на 4 см вище яблук. Додаємо цукор з розрахунку 50-100 г цукру на 1 кг яблук залежно від кислоти яблук.

Як говорилося вище, краще навіть використовувати мед.

Залишаємо цю масу на 2 тижні. 1-2 рази на день помішуйте масу, щоб не утворювалася корочка і надходив кисень, необхідний для бродіння.

Проціджуємо через 2 шари марлі, наприклад, в 2-3 літрові банки. Чи не доливаємо на 6-7 см. Залишаємо ще на 2 тижні.

Наливаємо в приготовані пляшки, добре процідивши. Добре закупорюють.

Зберігати краще в темному місці при температурі не вище 20 градусів.

Натираємо яблука на крупній тертці або навіть прокручуємо через велику решітку м’ясорубки. Перемішуємо з водою і цукром (медом) в таких пропорціях. 1 л води — 0,8 кг яблучної маси — 100 г цукру або меду.

Можна додати трохи дріжджів, грам 10 або скибочку житнього хліба. Цим прискоримо процес ферментирование яблук.

Ємність не закриваємо протягом 10 днів, періодично помішуючи.

Про користь яблучного оцту можна говорити багато. Він необхідний і для нервової системи у зв’язку з вмістом калію, і для серцевої, і для кровотворної. Будьте здорові!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!