Як правильно готувати шампіньйони

Як правильно готувати шампіньйони

Як правильно готувати шампіньйони

Багато починаючі господині часто хочуть здивувати своїх близьких і гостей цікавими і дуже смачними стравами. У пошуках ідеального продукту для кулінарних шедеврів варто зупинитися на настільки корисному і апетитному інгредієнті як шампіньйони. Ці гриби можна знайти на прилавку будь-якого супермаркету, так як вони є лідируючими за смаковими якостями серед недорогих грибів.

Печериці містять близько 20 корисних і необхідних організму людини амінокислот.

Отже, ви придбали в магазині печериці, і у вас тепер є запас свіжих грибів. Як же їх приготувати? Найпростіший спосіб — вимити й нарізати так, як вам зручно: печериці можна вживати в їжу без термічної обробки.

Однак смак цих сирих грибів неординарний, тому свіжі печериці — на любителя.

Як правило, на те, щоб вода випарилася з печериць, йде близько 5-7 хвилин, до цього часу вони починають темніти. Якщо потримати їх ще приблизно 4-5 хвилин на середньому вогні, то печериці стануть золотистими. На цьому етапі вони виглядають найбільш привабливо, а їх смакові якості досягають свого розквіту, і саме тоді їх рекомендується подавати до столу. Не забудьте посолити гриби під час смаження!

Для додання пікантності можна додати кільця цибулі або трохи соєвого соусу після того, коли впоратися сік.

Дуже часто печериці використовують як компонент салату або гарячого блюда. Для салатів печериці годі й обсмажувати до золотистої скоринки, хоча це вже справа смаку. Для гарячих страв можна печериці згасити: нарізані гриби тримають на сковороді 3 хвилини, вода при цьому не остаточно випаровується з них.

Дуже смачним гарніром до м’яса, особливо гуляшу зі свинини, є шампіньйони в сметанно-сирному соусі. Рецепт приведений нижче.

Вам потрібно:

• Печериці свіжі 600 г;

• Твердий або напівтвердий сир (Російський, Гауда, Тільзітер) 200 г;

• Сметана 15% жирності 150 мл;

• Цибуля ріпчаста 1 головка;

• Сіль, перець за смаком.

1) Вимийте, наріжте скибочками гриби і обсмажте їх до появи золотистої скоринки;

2) Поки обсмажуються гриби, натріть на середній тертці сир і змішайте його зі сметаною;

3) Посоліть і поперчіть обсмажені гриби, укладіть на них зверху нарізану кільцями цибулю і залийте гриби сметанно-сирним соусом;

4) Зачекайте, поки випарується вода з соусу, при цьому акуратно помішуйте гриби, щоб вони не пригоріли, не зачіпаючи цибулю;

5) Коли вода випарується на ¾, Накрийте сковороду кришкою і зменшіть вогонь на мінімальний; гриби будуть нудитися близько 20 хвилин.

Ідеальний гарнір до свинини готовий! А якщо викласти гриби в тарталетки. то вийде чудова гаряча закуска. Смачного!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!