Як правильно заварювати зелений чай і як пити його

Як правильно заварювати зелений чай і як пити його

Як правильно заварювати зелений чай і як пити його

Що таке зелений чай

На питання, що таке зелений чай не просто відповісти. Є величезна кількість сортів зеленого чаю. Головна особливість його виготовлення полягає в технології обробки, так як при якій не відбувається ферментація чайного листя. Як виробляють Китайський зелений чай?

Для виготовлення зеленого чаю зупинку ферментації проводять відразу ж після збору листя. Це дозволить чаю зберігати зелений колір листя і його настою, в його смаку, будуть переважати нотка свіжої зелені. Розрізняють зелені сорти чаю за видами чайного куща, за формою чайного листа, по технології збору та обробки, за місцем виростання, і звичайно, за якістю.

Найбільшу цінність представляють чаї весняного збору, вони виходять в результаті обробки молодого листя і нирок. Зазвичай, вони мають витягнуту або ж закручену форму. Крім цих факторів значну роль відіграє і якість самого чайного куща, залежне, від того наскільки добре за чайним кущем доглядали, дотримувалися технологічний процес виробництва.

Кваліфікація людей, зайнятих у виробництві, так само впливає на якість Китайського зеленого чаю.

Чи буде Китайський зелений чай хорошим або дуже хорошим, більшою мірою залежить від кліматичних умов, тому, що 4-е сезону в році навіть в жарких країнах мають значні відмінності, то і чай, зібраний в різні сезони, сильно різнитися. Вважається, що чим раніше зібраний чай, тим він буде краще. Це думка не вважається повністю обґрунтованим. Найперший чай в році — це чай який зібрали до квітня.

У цей час в основному збирається одна нирка і один верхній чайний лист, при цьому розмір листа трохи більше 1 см. Для виготовлення пів кілограма чаю потрібно переробити 2 – 2,5 кг. листя. Із — за того, що чайні листочки в цей період маленькі і ніжні, нирки починають тільки з’являтися, їх кількість невелика, все це ускладнює збір. Щоб зібрати кілограм зеленого чаю, треба руками зібрати приблизно 15 — 20 тисяч листочків.

В результаті в кілограмі готового чаю, міститься приблизно 60 — 80 тисяч чайного листя. Тепер ви маєте поняття що таке зелений чай.

Що таке зелений чай з молоком

Зелений чай з молоком дуже корисний, якщо ви хочете скинути вагу. Так як сам по собі зелений чай дуже корисний, а ще з молоком то він промиє нирки, тому дуже допомагає при схудненні. Зелений чай з молоком позбавить від стомленості. Зелений чай з молоком підтримує високий життєвий тонус близько 6-ї години.

Він відмінне лікувальний засіб при ячмені. Зелений чай з молоком при запальному процесі в оці. Зелений чай з молоком відмінний засіб при застуді.

Цей чай дуже добре допомагає при лікуванні нежиті.

Китайський зелений чай з молоком допоможе зняти зубний біль, попереджає карієс, завдяки тому, що в молоці міститься речовина, не тільки запобігає руйнування зубної емалі, а й відновлює невеликі пошкодження в ній. Китайський зелений чай з молоком може, виведе з організму кадмій, свинець, ртуть і інші важкі метали, вони потрапляють в організм з водою, їжею, повітрям. Зелений чай з молоком добре покращує травлення.

Зелений чай з молоком може допомогти в боротьбі з запором.

Зелений чай з молоком допоможе загоїти виразку, вилікувати виразку шлунка або дванадцятипалої кишки. Китайський зелений чай з молоком перешкоджає утворенню каменів. Зелений чай з молоком в компресі може лікувати невеликі опіки.

Ось ми і розібралися що таке зелений чай з молоком.

Екстракт зеленого чаю

Тепер про те що таке екстракт зеленого чаю. Зелений чай, як стало відомо, багатий на поліфеноли, вони перешкоджають канцерогенним властивостям ракових клітин. Онкологи з Техаського університету США виявили відсутність в зеленому чаї токсичної дії, це важливо при лікуванні ракових пухлин.

Екстракт зеленого чаю може бути корисний при лікуванні фіброзних пухлин матки, вони зустрічаються приблизно у 25 — 30% американських жінок.

Фіброзні пухлини матки, або так звані маткові лейоміоми, можуть бути сильно виснажують, що приводять до сильних вагінальним кровотеч, слабкості і анемії. Екстракт зеленого чаю має цілющу дію обумовлено високою антиоксидантною активністю речовин зеленого чаю, що підсилюють захист організму проти вільних радикалів.

Екстракт зеленого чаю включається в захист клітин в організмі від руйнування на всіх рівнях. Тому зменшується відкладення атеросклеротичних бляшок в судинах, так само нормалізується обмін речовин і вироблення гормонів, знижуються патологічні процеси в хворих органах, поліпшується їх кровопостачання.

Як правильно заварювати зелений чай

Тепер, про те, як правильно заварювати зелений чай. Навчиться правильно заварювати зелений чай, щоб зберігався його аромат і смак непросто. На відміну від чорного чаю, Китайський зелений чай можна заварювати по декілька разів, кількість залежите від сорту.

Одні сорти китайського зеленого чай можна заварити три – чотири рази, інші по шість – сім разів. Є нескладні правила заварювання приємного зеленого чаю.

За багато століть Китайці навчилися і знають, як заварювати зелений чай, тепер і ми переймаємо їх досвід в цьому процесі. Заварювати зелений чай потрібно в прогрітому чайнику. Тому, що холодний чайник знизить температуру води приблизно на двадцять градусів. Тому така заварка зеленого чаю буде зіпсована остигнула водою.

Такий чай не принесе ні шкоди, ні користі, але і насолоди від чаювання складно буде отримати. Ефірні масла та мікроелементи не зможуть покинути чайний лист в потрібному обсязі. Тому, перед тим, як заварити чай потрібно прогріти чайник обдавши його окропом. При цьому не можна заварювати зелений чай окропом.

Окріп руйнує корисні речовини в чаї, і зіпсувати його смак і аромат, а також знизить корисні властивості. Найкраща температура заварювання 60 — 80 градусів. Деякі види чаю потрібно заварювати більш гарячою водою. Температура заварювання як правило вказується на упаковках чаю.

Воду для заварки краще використовувати джерельну, а якщо такої немає, то м’яку і легку, без запаху, смаку. Тепер ви знаєте як вибрати воду, як правильно заварювати зелений чай.

Якщо ви бажаєте випити справжній цілющий напій вам потрібно знати як заварювати зелений чай. Не допускайте закипання води. Потрібно нагріти її до 95 градусів коли починають з’являтися бульбашки води на дні чайника, після цього охолодити.

У закипілої воді всі солі залишаються в осаді, а кисень залишає воду – тому чай буде вже не таким смачним і ароматним.

Китайці на чайних церемоніях завжди зливають першу воду, залиту в чайнику. Це робиться з метою обполоснути чай. Після цього листя потрібно відразу ж залити свіжою водою. Не можна заварювати зелений чай довше покладеного часу. Якщо ви перетримати його в чайнику, він буде гірчити, тому чо з листя витягнеться досить багато дубильних речовин. Так само цей чай не можна буде заварити декілька разів, тому що весь аромат вже використаний.

Не можна забувати, що кожен сорт чаю має свій час заварювання. Воно може бути від 30 секунд до однієї хвилини. Не варто орієнтуватися на колір завареного зеленого чаю.

Кожен сорт зеленого чаю має свій власний колір. Одні сорти практично прозорі, інші мають світло-зелені, або медові, бурштинові кольору. Тепер ви знаєте як правильно заварювати зелений чай.

Як правильно пити зелений чай

Тепер про те як правильно пити зелений чай. Ніколи не пийте холодний зелений чай. Остиглий чай втрачає багато свої корисні властивості вітаміни в ньому губляться, ефірні масла випаровуються, антиоксиданти руйнуються. Потрібно заварювати стільки чаю, скільки вам під силу випити.

Смак і аромат чаю залежить не тільки від правильного заварювання, але так само від умов його зберігання. Велике значення має і посуд, в якій ви заварюєте напій.

Глина як матеріал для чайника ідеальний варіант. Вона має відмінну теплоємність, хімічно нейтральна і дозволяє заварці як би дихати це створює ідеальні умови для заварювання чаю.

Як правильно пити зелений чай якщо немає глиняного чайника? Не можна заварювати зелений чай в чайниках з металу або пластику. Тому що, чай придбає стійкий смак металу, або насититься токсичними елементами. Пластик протипоказаний для гарячих продуктів харчування.

Практикуйтеся і ви самі зрозумієте як правильно пити зелений чай.

2012 Як правильно заварювати зелений чай, чорний, білий, як пити чай, як його готувати

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!