Як приготувати куріпку?

Як приготувати куріпку?

Як приготувати куріпку?

Страви з куріпки з давніх часів займали особливе місце в кулінарії. Їх м’ясо завжди вважалося здоровою їжею, так як вони харчуються природною їжею і просто інстинктивно знаходять те, що найбільш потрібно і корисно для них.

Але чи багато хто з нас знають, як правильно готувати таке м’ясо, щоб воно не втратило своїх корисних якостей? Якщо ні, тоді пропонуємо кілька корисних порад, які стануть в нагоді не тільки початківцям господарочкам, але і досвідченим кулінарам.

Для приготування страви з куріпки найкраще використовувати тільки молоде і, природно, свіже м’ясо.

Вибрати його не складно, якщо слідувати декільком правилам:

  • свіжа птах має сухий і пружний дзьоб, без запаху;
  • колір шкіри повинен бути жовтуватим з рожевими відтінками в деяких місцях;
  • у молодих куріпок пір’я повинні бути загостреними (у старої птиці вони закруглені).
  • Безпосередньо перед приготуванням птицю слід підготувати. Заморожену — розморозити як звичайне м’ясо, якщо з оперенням — то зняти його разом з шкіркою, тому що в ній міститься заліза, що дає неприємний запах. Після чого можна видалити голову з шиєю і лапки.

    Якщо ж пташка ще й не патрання, тоді видаліть всі внутрішні органи (жовчний міхур слід зрізати дуже обережно). Залишилася тушку ретельно промийте у воді.

    Куріпка

    Готувати куріпку можна абсолютно по-різному: варити, смажити, тушкувати, запікати … Супи з неї не варяться. Можна також порізати тушку на невеликі шматочки і готувати їх в горщику з різними овочами і корінцями.

    Наприклад, знамените французьке блюдо «куріпка з капустою» готується за часом кілька годин. Хоча звичайний час для смаження цієї птиці складає всього 40 хвилин.

    А ось найкращим супроводом для страв з куріпки будуть всілякі соуси і маринади з запашних трав і ягід. Якщо ви при цьому використовуєте ще й столовий оцет, то для однієї частини оцту слід взяти дві частини води; після чого додати туди прянощі, а іноді навіть і часник.

    При смаженні, до речі, куріпку спочатку слід класти на спинку, а вже коли вона підрум’яниться, можна перевертати на бік. Це необхідно тому, що в спинці міститься гіркий сік, який при витіканні не повинен потрапляти на інші частини птиці.

    Якщо все зробити правильно, то страви з куріпки вразять вас і ваших улюблених своїм дивовижним смаком.

    Якщо зважилися на приготування, то обов’язково зверніть увагу на рецепт куріпки в томатному соусі.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!