Як спекти хліб в духовці, не витрачаючи на це цілий день — дізнайся …

Як спекти хліб в духовці, не витрачаючи на це цілий день - дізнайся ...

Як спекти хліб в духовці, не витрачаючи на це цілий день – дізнайся нижче і здивуй своїх близьких.

Як спекти хліб в духовці: найпростіший рецепт. Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 3 склянки,
  • Дріжджі – чверть чайної ложки,
  • Сіль – півтори чайні ложки,
  • Вода – півтори склянки.
  • Процес приготування

    Багато господинь звикли по кілька годин вимішувати тісто. Це не тільки довго і ламає вільне проведення часу, але ще і диявольськи важко. Місити і розгортати тісто, то додаючи в нього борошна, то залишаючи відлежуватися ще кілька годин, то готуючи опару – це дуже затратно не тільки за часом, але і по енергетичних ресурсів людини.

    Якщо ти любиш піч, то це протистояння ліні і бажання смачно поїсти тобі напевно знайоме. Не варто переживати – експерти випічки готові поділитися способом, як спекти хліб в духовці без особливих витрат вільного часу.

    Насамперед потрібно приготувати тісто. Для цього борошно треба розсипати через сито в миску, додавши туди сухі хлібопекарські дріжджі і сіль. Після цього суміш потрібно добре розмішати з водою, щоб вийшло рідкуватий, але цілком приємне тісто.

    У чому плюс такого хліба – так в тому, що він абсолютно не містить цукру і білка, ні молочного, ні яєчного, будучи по суті своїй дієтичним.

    Звичайно, з рідкого тесту пишний хліб не спечеш. Тому миску з ним потрібно замотати в харчову плівку і поставити грітися в темне тепле сухе місце. Орієнтовний термін очікування – від чотирнадцяти до тридцяти годин, проте за цей час не потрібно докладати ніяких зусиль для вимішування тіста.

    За цей час тісто збільшиться в розмірах удвічі і стане куди менш рідким. Його потрібно добре розсипати борошном, укласти на рушник і накрити вільним його краєм зверху, залишивши ще на три-чотири години. Після цього потрібно розігріти духовку до 240 градусів, укласти тісто в казан і, накривши кришкою, запекти протягом півгодини, після чого, знявши кришку і убивав газ, потримати ще близько п’ятнадцяти хвилин.

    У підсумку хліб чимось нагадуватиме Чіабата – хоча, звичайно, буде значно більш щільним і менш повітряним. Однак смак його буде чудовий – близьким він безумовно сподобається. І, що найголовніше, майже не зажадає від тебе якихось значних зусиль. Такий хліб ідеально підійде і на бутерброди, і вприкуску до якого-небудь страви.

    За собівартістю спожитих продуктів він виходить значно дешевше покупних батонів – і в рази смачніше їх.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!