Як законсервувати квасоля в томатному соусі:

Як законсервувати квасоля в томатному соусі:

Як законсервувати квасоля в томатному соусі :

1) Для консервування, найкраще брати молоду квасолю. Приготування квасолі в томатному соусі, починаємо з того, що квасоля викладаємо в каструлю, моєму і заливаємо водою. Ставимо на вогонь, солимо.

Як тільки квасоля почне закипати, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо до повної готовності.

А тепер давайте з вами розглянемо кілька питань, які найчастіше цікавлять господинь:

  • Як дізнатися, що квасоля зварилася?
  • Скільки варити квасолю без замочування?
  • Скільки варити квасолю після замочування?
  • Як правильно замочувати квасоля для супу і консервації?
  • 1) Перевірити готовність квасолі, можна за допомогою ножа. Якщо вона легко протикається, значить, вона зварилася.

    2) Якщо квасоля не замочити, то час приготування затягнеться на 2-2,5 години. При цьому необхідно кожні 30 хвилин міняти воду, в якій вариться квасоля.

    3) Існує два способи замочування квасолі:

    — Швидкий: Каструлю з квасолею необхідно залити водою, поставити на вогонь і прокип’ятити 3 хвилини. Потім каструлю накриваємо кришкою, знімаєте з плити і наполягаєте протягом 1:00 .

    — Звичайний. Квасоля замочують на 6-8 годин. а найкраще залишити замочувати на всю ніч. Після замочування міняєте воду і ставите варити на плиту.

    Скільки часу потрібно варити квасолю: Вариться квасоля близько 60-75 хвилин. на слабкому вогні з відкритою кришкою. А як варити квасолю, щоб вона не розварилася? Для цього на самому початку варіння, потрібно посолити воду.

    Якщо вам потрібно навпаки, тоді соліть квасоля за 5-7 хвилин до кінця приготування.

    2) Помідори краще вершки, так як з них виходить досить густий томат. Помідори вимити і порізати на 2 частини .

    3) Почистити часник від лушпиння, а перець від насіння.

    4) Всі інгредієнти, а саме помідори, перець і часник прокрутити через м’ясорубку. В отриману консистенцію додати цукор, сіль, оцет 9% столовий і поставити на вогонь. Як тільки томат закипить, варити на середньому вогні протягом 10 хвилин .

    5) Потім до томату додаємо квасоля і чекаємо, поки майбутня консервована квасоля в томаті на зиму закипить. Після закипання зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 60 хвилин. У цей час займаємося стерилізацією банок і кришок.

    На цьому рецепт квасолі в томаті на зиму, майже добігає кінця.

    скільки варити квасолю після замочування, приготування квасолі в томатному соусі

    6) Залишилося квасоля розкласти по стерилізованим банкам і закатати кришкою. Вуаля консервування закінчено, а ви то думали буде складніше? =)

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!