Як закрити салат із зеленої стручкової квасолі на зиму — фото рецепти

Як закрити салат із зеленої стручкової квасолі на зиму - фото рецепти

Як закрити салат із зеленої стручкової квасолі на зиму — фото рецепти

Останнім часом дуже популярними стають салати на зиму із стручкової (зеленою) квасолі. І все це тому, що вони не тільки володіють прекрасними смаковими характеристиками, але й корисні для здоров’я людини. Спаржева квасоля багата білком, а також в ній є всі необхідні амінокислоти.

Незрілі боби даної рослини містять вітаміни А, В, С та інші поживні речовини. Заготовки з квасолі відмінно гармонують і з м’ясними та рибними стравами.

Салат з буряка з квасолею на зиму

Пропонуємо вам швидкий рецепт консервування буряка і стручкової квасолі на зиму.

Інгредієнти:

  • 1 кг стручкової квасолі 2 кг томатів;
  • 2 кг цибулі ріпчастої; 2 кг буряків;
  • 2 кг моркви;
  • 1 ст. масла рослинного;
  • 1 ст. цукрового піску;
  • 150 г оцту і півсклянки солі.
  • Приготування:

    Всі овочі потрібно ретельно вимити і очистити, потім дрібно нарізати. Гасити їх потрібно одночасно в одній великій каструлі протягом 2-х годин. Якщо стручкова квасоля великих розмірів, то краще її перед гасінням розрізати на кілька частин. Приблизно за 10 хвилин до готовності цього салату на зиму, додайте оцет.

    Готову консервацію розкладіть в стерилізовані банки і закатати. Відзначимо, що салату при даній кількості овочів виходить близько 10 літрів.

    Салат з квасолі і баклажан на зиму

    Ось ще один чудовий рецепт приготування салату з стручкової квасолі на зиму з додаванням баклажанів.

    Інгредієнти:

    • 1 кг стручкової квасолі;
    • 500 г баклажан;
    • 500 г перцю солодкого;
  • 3 кг томатів;
  • 1.5 ст. цукрового піску;
  • 1.5 ложки оцту;
  • 1 стакан рослинного масла.
  • Стиглі помідори необхідно пропустити через м’ясорубку. У вас повинно вийти приблизно 3 літри томатного соку. Його потрібно посолити, додати цукор і рослинне масло. Все це кип’ятиться протягом 15 хвилин.

    Після, в томатну пасту додається спаржева квасоля, подрібнені баклажани і страву ще гаситься протягом 30 хвилин. Потім додається перець болгарський, нарізаний соломкою, вливається оцет і все ще гаситься 15 хвилин. Готовий салат зі спаржевої квасолі і баклажанів розкладається по стерилізованим банкам, закочується кришками і забирається в темне і прохолодне приміщення до зими.

    Грецький салат із квасолі на зиму — рецепт з фото

    Багато господинь люблять робити і грецький салат із стручкової квасолі.

    Інгредієнти:

    • 1 кг квасолі спаржевої;
    • цибулі ріпчастої 1 кг;
    • 1 кг перцю болгарського;
    • Моркви 1 кг;
    • 2.5 кг томатів;
  • 300 г олії соняшникової;
  • 1 стакан часнику і 1 гіркий перець;
  • Цукор, сіль і оцет за смаком.
  • Приготування:

    Спаржеву квасолю відварити до напівготовності, всю зайву воду злити. Помідори і цибулю, необхідно дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці. Перець порізати кубиками. Чорний перець і часник прокрутити на м’ясорубці.

    Квасоля і помідори з’єднуються в одну ємність і варяться протягом 30 хвилин.

    Цибулю, перець солодкий і моркву потрібно згасити окремо. Тепер всі інгредієнти з’єднуються, в них додається гіркий перець і часник, знову все кип’ятиться і додається оцет. Готовий консервований салат із квасолі на зиму розкладається в чисті банки, закривається кришками і забирається на зберігання.

    Салат зі спаржевої квасолі і зелених помідор на зиму

    Інгредієнти:

    • 5 кг стручкової квасолі;
    • 5 кг зелених помідорів;
  • 1.3 кг моркви;
  • 1.3 кг ріпчастої цибулі;
  • 100 г петрушки (зелені) і 200 г кореня петрушки;
  • 150 мл оцту, 150 г цукрового піску, 80 г солі;
  • 20 г перцю чорного;
  • Соняшникова олія.
  • Все це обсмажується до повної готовності. Зелень петрушки також миється і дрібно нарізають. Для приготування маринаду слід закип’ятити воду з сіллю, цукром і оцтом. Як тільки маринад закипить, туди додаються крупно нарізані зелені помідори і варяться протягом 15 хв. Потім туди ж додаються обсмажені овочі і рубана зелень.

    На дно стерилізованих банок спочатку укладається перець горошком, потім банки заповнюються гарячим салатом з квасолі на зиму і закриваються кришками.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!