Як запекти рибу в духовці у фользі?

Як запекти рибу в духовці у фользі?

Як запекти рибу в духовці у фользі?

Риба, запечена у фользі в духовці, може стати справжнім шедевром будь-якого святкового столу. Та й для сімейного обіду таке блюдо буде якраз до речі. Тим більше, що це дуже корисний продукт, багатий безліччю вітамінів і елементів мінерального комплексу.

Риба у фользі в духовці може бути приготована будь-яка, незалежно від її виду та розмірів. Вона може бути і ціла, і шматочками; і самостійно, і з гарніром. Тут ми вас навчимо, як запекти рибу, запропонувавши кілька різних варіантів.

При використанні наших рецептів ваша риба в духовці у фользі буде дивовижною.

Як приготувати рибу в духовці у фользі: перший варіант.

Зараз ми розглянемо перший рецепт, основним компонентом якого буде червоний сорт риби — сьомга або лосось. Цей сорт дієтичний, корисний, але разом з тим досить ситний і жирний. Не всі знають правильний варіант, як запікати рибу у фользі в духовці саме такого гатунку.

Щоб надати аромат лососеві або сьомги і прибрати зайвий морської запах, ми попередньо замарінуем філе. Для цього нам потрібно:

  • Стейк лосося або сьомги вагою близько 500 грам.
  • Масло рослинне без запаху — 2 столові ложки.
  • 1 чайна ложка лимонного соку.
  • Суміш трав — базиліка, чебрецю, коріандру.

Для початку потрібно почистити і промити наше філе, а також видалити з нього всі кісточки і сам хребет. Це легко зробити за допомогою пінцета. Далі обсушуємо шматочки і намазуємо їх змішаними інгредієнтами — травами, маслом і соком.

Складаємо в миску, накриваємо і залишаємо в прохолодному місці на кілька годин.

Потім готуємо деко. Беремо філе, трохи присаливаем, замотуємо і викладаємо на деко кожен шматочок окремо. Готується риба у фользі швидко: 200 градусів і 20 хвилин часу і у вас готову страву.

Як запекти рибу в духовці у фользі: варіант другий.

Даний спосіб ми розглянемо з цілою риб’ячою тушкою. Тут підійде ваш улюблений сорт — карасі, короп, скумбрія або будь-який інший. До речі, якщо цей сорт кістлявий, можна очищені від нутрощів тушки потримати ніч в дрібно нарізаному цибулі, так кістки пом’якшаться.

  1. Попередньо очищена від луски і нутрощів, але з головою тушка викладається на стіл.
  2. Часник (3-4 зубчики) дрібно ріжеться, змішується зі столовою ложкою рослинного масла, сіллю і сумішшю перців.
  • На тушці з обох сторін робляться поперечні надрізи, а сама вона натирається сумішшю зовні і всередині.
  • Зверху в надрізи вставляється по половинці тонко нарізаних кружалець лимона.
  • Тепер залишилося викласти рибу на фольгу, загорнути її і відправити при температуру 180 градусів на 30 хвилин або більше в залежності від розмірів тушки.
  • Як запекти рибу в духовці у фользі: варіант третій

    Наступний варіант того, як запекти рибу у фользі в духовці додасть страві соковитості завдяки наявності овочів.

    1. Нарізати півкільцями цибулину, а моркву натерти. Обсмажити їх на олії до напівготовності, трохи присолити.
    2. Філе хека (можна і іншу рибу, але не жирну) очистивши, промивши і обрізавши плавники посолити і поперчити.
    3. Овочі викласти на фольгу, а зверху хек.
    4. Загорнути все і поставити у формі готується на 30 хвилин.

    Який би ви варіант приготування риби в духовці у фользі не обрали, таке блюдо буде дуже смачним, поживним і корисним.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!