Як запекти в духовці рибу у фользі?

Як запекти в духовці рибу у фользі?

Як запекти в духовці рибу у фользі?

Риба, так само як і м’ясо, яйця і молочні продукти, багата необхідним людина білком. У ній також міститься безліч корисних мікроелементів та вітамінів, наприклад, калій, залізо, кальцій, фосфор, йод, вітаміни В6 і D3. А ще риба — джерело шалено цінних омега-3 і омега-6 жирів. Ці жирні кислоти можна знайти тільки в рибі. За ступенем жирності риба ділиться на три види: жирна, риба середньої жирності, худа риба. При цьому всі види риби дуже корисні, і робити свій вибір слід, керуючись власним смаком і станом фізичного здоров’я.

Наприклад, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і печінки не рекомендується занадто жирна риба. Сидять на дієті теж краще вживати маложирні сорти риби.

Рибу можна готувати всілякими способами: варити, тушкувати, смажити в сковороді, на грилі і у фритюрі. Однак найкраще рибу запікати, тому що такий спосіб приготування дозволяє зберегти максимальну кількість корисних речовин. Запікати можна абсолютно будь-яку рибу: і річкову, і морську, і жирну, і суху.

При цьому можна брати і свіжий продукт, і свіжоморожений. Жирні сорти риби можна готувати самостійно, а сухі рекомендується запікати з овочами, так як з ними блюдо вийде більш соковитим. Для того, щоб риба зберегла всі корисні речовини, а її сік не випарувався, найкраще запікати її у фользі.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!