Як зробити цукерки в домашніх умовах

Як зробити цукерки в домашніх умовах

Як зробити цукерки в домашніх умовах

Що може бути смачніше і корисніше того, що приготовлено своїми руками. А приготувати солодощі в домашніх умовах не так вже й складно. Найголовніше потрібно знати як приготувати сироп — основа будь-якого кондитерського виробу.

Спокуса для ласунів

А чи пробували Ви коли-небудь пити чай з солодощами власного виготовлення? Думаєте, що це занадто складно? А ось і ні! Фруктові цукерки, мигдаль в цукрі, та інші солодощі, приготовані в домашніх умовах: чудові на смак, недорогі за ціною, доступні будь-якій господині. Мистецтво зацукровування ще якихось півстоліття тому було поширене майже повсюдно, а сьогодні забуто.

Раніше багато хто із задоволенням зацукровується фрукти, квіти для тривалого зберігання, і це ласощі вважалося делікатесом. Зараз у супермаркетах продають зацукровані фрукти в вакуумних упаковках, і вони ласунами охоче купуються. Але навіщо витрачати гроші на те, що можна легко приготувати в домашніх умовах!

Причому, кондитерські вироби з фруктів – низькокалорійна заміна інших солодощів.

У висушених фруктах зберігаються вітаміни і поживні речовини. Вони містять фруктозу, тому не вимагають додавання цукру. Уявляєте, яке здивування буде на обличчях ваших гостей, коли на столі з’являться марципанові фрукти, мигдаль в цукрі або вершкова помадка приготовані власноруч! І хоча, щоб виліпити, вмочити, обваляти і прикрасити потрібно час – воно того варте.

Вам не потрібно спеціальне обладнання, достатньо буде мати особливий цукровий термометр (для точного вимірювання температури варіння сиропу), каструлю з товстим дном (бажано з нержавіючої сталі без тефлонового покриття) і спеціальну вилку (підійде і звичайна невеликого розміру). І останнє напуття: кондитерським рецептами потрібно постійну увагу, тому потрібно займатися тільки ними. А для того, щоб солодощі правильно застигали – кухня повинна добре провітрюватися.

Варка цукрового сиропу

В основі будь-яких солодощів лежить сироп, що має певну температуру. Ось температурні режими, які використовуються в кондитерській справі:

• 102-104оС – м’який. Добре підходить для зацукровування фруктів. Суміш виглядає як сироп.

• 113-118оС – м’який кулю. Рекомендується для приготування помадки. Якщо сироп крапнуть в холодну воду, утворюється м’який кульку.

• 118-130оС – жорсткий куля – це основа для зефіру, карамелі і нуги. Якщо такий сироп капнути в холодну воду, утворюється жорсткий кульку, здатний тримати форму.

• 132-143оС – м’який лом є основою ірису. У холодній воді утворюються жорсткі нитки, які тягнуться, але не ламаються.

• 149-154оС – жорсткий лом служить основою для твердого ірису і льодяників. Схожий з м’яким ломом, але нитки ламкі навіть від дотику.

• 154оС – карамель. З неї виготовляють карамелі і Пралін. При варінні сироп поступово робиться коричневим.

Потрібно стежити, щоб він не пригоріла.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!