Як зробити хлібний квас

Як зробити хлібний квас

Як зробити хлібний квас

Автор: Наталія

Як зробити хлібний квас, якщо в жаркий день дуже хочеться покуштувати свого незаперечного холодного напою? Якщо прагнеш откушать окрошки, в самий раз відповісти на питання: як зробити домашній хлібний квас? Звичайно, сьогодні торгівля пропонує безліч різних варіантів квасу, але свій.

Цей рецепт хлібного квасу багато років тому ми дізналися від друзів. Всі компоненти натуральні, екологічно чисті. Щоб приготувати чистий, вибродівший прозорий хлібний квас, необхідно близько двох тижнів.

Тому при наближенні тепла ми заздалегідь починаємо готуватися, щоб не запізнитися з його появою.

   Як зробити хлібний квас

У 500 грамах очищеної (краще джерельної) води кімнатної температури розмішати швидкі дріжджі (5 крупинок), 1 столову ложку цукру. У цю суміш додати пару кірочок житнього підсмаженого хліба і для різкості покласти ягоди родзинок — штук десять. Накрити серветкою і поставити в тепле містечко.

В результаті процесу бродіння виходить дуже непривабливе місиво, яке після вибражіванія акуратно зливаємо, залишаючи на дні всю гущу. Знову додаємо водичку, сухарики і цукор.

Дріжджі в закваску більше не додаємо — вони потрібні лише для запуску механізму бродіння. І знову даємо перебродити. З кожним разом зроблена суміш стає прозорішою і насиченішим.

Тривалість повторюваних процедур, у питанні приготування, залежить від температури приміщення, якості хлібних сухариків і вихідного "квасного " зачепила. Але в будь-якому випадку, через днів десять -двенадцать Ви сміливо можете поміщати закваску в більш об’ємну ємність, наприклад, в трилітрову банку (адже її стане більше), щоб отримати достатню кількість продукту.

Рекомендую через раз — інший родзинки додавати свіжі, щоб хлібний квас не втрачав своєї різкості. Кількість цукру, звичайно, вноситься теж в пропорції з об’ємом води, з урахуванням смакових відчуттів. І колір його залежить від кольору додаються сухариків: хочете потаємні, підсмажте побільше на вогні.

Спробуйте приготувати наш домашній кулінарний рецепт квасу! І, ймовірно, Вас не поставить в безвихідь питання, як зробити квас. Смачного!

Моя вдячність не знатиме меж, якщо Ви натиснете на кнопочки, відправивши рецепт Вашим друзям, і напишете відгук, що Ви думаєте про нього, в коментарях! Спасибо.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!