Як зробити яблучний оцет? Готуємо з яблук, родзинок і меду!

Як зробити яблучний оцет? Готуємо з яблук, родзинок і меду!

Як зробити яблучний оцет? Готуємо з яблук, родзинок і меду!

Як зробити яблучний оцет, який буде виключно натуральним і корисним продуктом — дуже просто, приготувати його будинку з яблук і родзинок.

Оскільки доходить домашній яблучний оцет майже 2 або навіть 2,5 місяці, подбайте про його приготуванні заздалегідь.

Як зробити яблучний оцет?

Інгредієнти:

• яблука — 5 кг;

• мед — 3 ст. ложки;

• родзинки (світлий) — 100 г;

• коричневий цукор — 4 ст. ложки.

Приготуйте велику скляну банку. Для приготування яблучного оцту найкраще підійдуть солодкі яблучка зимових сортів, якщо родзинки буде з кісточками, то оцет вийде трохи темніше і більш терпким на смак.

Ретельно вимиті яблучка натріть на тертці, в хід йде шкірка і серцевина. Перекладіть їх в банку і влийте літр кип’яченої теплої води, дуже важливо, щоб банку не була заповнена вщерть, а приблизно на 2/3 об’єму.

Засипте коричневий цукор і додайте родзинки, шийку банки накрийте одним шаром марлі. Банку слід прибрати в темне місце днів на 10, в холодильник прибирати не потрібно, стояти вона повинна при кімнатній температурі. Обов’язково кілька разів на день помішуйте суміш дерев’яною ложечкою або лопаткою.

Після вказаного терміну процідіть рідину в чисту скляну банку через кілька шарів марлі, кашку відіжміть. Знову прикрийте горлечко банки марлею і приберіть ще на 5 днів у тепле темне місце.

Потім слід додати мед і розмішати, залишити в тому ж місці, остаточно готовий яблучний оцет буде через 1,5-2 місяці.

На завершення слід розлити яблучний оцет по пляшечка, герметично закрити і зберігати в холодильнику. Має вийти приблизно дві літрові пляшки.

Зробити яблучний оцет будинку дуже просто, користуйтеся на здоров’я натуральним продуктом!

А ще я пропоную вашій увазі статтю Яблучний оцет для волосся!

Підпишіться на нові СТАТТІ:

Впишіть ваш email адреса:

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!