Як зробити яблучний оцет в домашніх умовах

Як зробити яблучний оцет в домашніх умовах

Як зробити яблучний оцет в домашніх умовах

Не правда, що солодкий безкоштовний оцет. Солодкий і смачний оцет, приготований власними руками. А потрібно для цього зовсім не багато: стиглі яблука, натхнення і рецепт яблучного оцту. Яблучний оцет — це готовий комплекс всіх необхідних людині вітамінів і, на додачу, корисних пектинів, танінів і ензимів. Навіть лікарі погодилися, що півчайної ложки сідрового оцту змішаного з ложкою меду в день благотворно впливають на організм. Так яблучний оцет знижує апетит, нормалізує обмін речовин і прискорює розщеплення жирів і вуглеводів, тому він став основою багатьох дієт.

Також саморобний оцет виводить шлаки і токсини. Підходить сідрового оцет і для зовнішнього застосування, його використовують в мазях для розтирання суглобів і як натуральний ополіскувач для волосся.

А раз так, то прийшов час задуматися як зробити яблучний оцет в домашніх умовах. Адже корисний саме натуральний непастеризований і не рафінований оцет!

    Для полной ферментизации необходимо от 6 до 12 недель. Вначале сок превратится в сладкий сидр, потом в сухой, и только потом в уксус. На завершающей стадии нужно периодически снимать пробу, чтобы проконтролировать кислотность. Имейте ввиду, что кислотность домашнего уксуса намного ниже, чем у магазинного, поэтому его можно употреблять даже при гастрите. Когда вкус вас удовлетворит, тщательно перемещайте все слои и  перелейте в стеклянную бутылку с пробкой. Если вы планируете и дальше готовить яблочный уксус, не лишним будет отделить  немного уксусной матки – белого налета, который образовался сверху в процессе брожения.

    Добавив в следующий раз немного этой закваски, вы ускорите процесс ферментизации на несколько недель.

Відео про те як приготувати яблучний оцет!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!