Як зробити суп солянку

Як зробити суп солянку

Як зробити суп солянку

Солянка — одне із самих калорійних страв російської кулінарії. Калорійність цього блюда досягає 600 ккал, а іноді і вище. Це перше блюдо почали готувати ще в глибоку давнину, переважно рибну солянку, хоча також готували і м’ясну. Варять це блюдо або у свята, або у вихідні дні, так як технологія приготування складна. Отже, як зробити смачний суп солянку?

Про це читайте нижче.

Солянка м’ясна.

Беремо яловичі краю або можна будь-який інший шматок яловичини (лише б там було і м’ясо, і кісточка для навару) заливаємо водою і варимо бульйон. Коли м’ясо буде м’яким, вийняти його з бульйону, відокремити м’якоть від кісток і остудити. Бульйон процідити через сито.

Нарізаний соломкою ріпчасту цибулю злегка обсмажити і тушкувати з томатною пастою і невеликою кількістю бульйону. Огірки солоні очистити від шкірки і нарізати соломкою.

Відварну яловичину і різні м’ясні продукти: шинка, мова, ковбаса або сосиски слід нарізати тонкою соломкою, покласти в каструлю і залити готовим бульйоном, додавши підсмажену цибулю і солоні огірки, посолити, додати лавровий лист. Готувати на слабкому вогні 15 -20 хвилин.

Готову солянку заправити сметаною, маслинами, скибочками лимона і дрібно нарубаної зеленню.

На 500 грам м’яса (для бульйону і вареної яловичини) — 300 грам м’ясних продуктів, 4 середніх солоних огірки, 2 цибулини, 40 грам томатної пасти, сіль, маслини і сметану з лимоном кладіть за смаком.

Солянка рибна.

Рибну солянку, в більшості випадків, готують дуже рідко і то з особливих, знаменним датам. Дуже смачна солянка виходить з делікатесних осетрових риб (осетрина, стерлядь, севрюга). Непогана солянка виходить із судака.

Готуємо рибу: чистимо, обмиваємо, потрошимо, нарізаємо на великі шматки, філе. З кісток, плавників і голів варимо бульйон.

Ріпчасту цибулю тонко шаткуємо і злегка підсмажуємо на олії, далі додаємо томатне пюре, трохи рибного бульйону і тушкуємо 5 хвилин.

Огірки бочкові очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою, помідори свіжі також подрібнюємо. Потім в каструлі змішуємо шматочки риби, лук і огірки, солимо, перчимо. Додаємо також 40 грамів рослинної олії і томатного пюре, сіль, перець, лимон за смаком, лавровий лист і заливаємо бульйоном.

Варимо 15 -20 хвилин на невеликому вогні. Перед подачею на стіл в солянку кладуть маслини і зелень, а також часточки лимона.

На 500 грам риби — 4 солоних огірка, 2 головки цибулі, 3 помідори, по 40 грам томатного пюре і рослинного масла, 1 лавровий лист, 100 грам маслин, 1 лимон, сіль і перець за смаком.

Тепер ви знаєте, як зробити суп солянку і зможете, витративши небагато часу і сил, приготувати це смачне і ситне блюдо.

Ми відстежуємо порушення авторських прав щодо наших матеріалів, тому при повному або частковому розміщенні наших статей на своїх ресурсах, обов’язково поставте активне посилання на джерело.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!