Як зробити троянду і трояндочки. І багато різних рад про крем і …

Як зробити троянду і трояндочки. І багато різних рад про крем і ...

Як зробити троянду і трояндочки. І багато різних рад про крем і не тільки.

Знайшла дуже цікавий матеріал.

Сама давно шукала поради про перебитими масні кремі але ніде не могла знайти!

Сподіваюся вам знадобиться.

Як зробити трояндочки на торт

Рецепт трояндочок з крему

Кремові трояндочки.

Трояндочки з крему робляться дуже легко. Усього кілька рухів, які займуть секунд 10. Головне, приготувати крем для трояндочок.

Є різні варіанти крему для прикраси торта: білковий, масляний, крем-Шарлотт (заварний). Вибирайте для солодких квітів такий крем, який у вас завжди добре виходить і тримає форму.

Трояндочками з білкового крему не можна прикрашати вологу поверхню торта (якщо на коржі желе, варення, вершки, сметанний крем — вони здатні розчинити прикраса). Краще висаджувати їх на масляний крем (або крем, з якого вони самі зроблені) або на глазур або мастику.

Білковий крем для трояндочок

Це рецепт королівської глазурі (Royal icing) — від Бориса Бурди. Його білковий крем готується в холодному варіанті, нічого підігрівати не потрібно. Якщо у вас є свій простого рецепт білкового крему для трояндочок, діліться. Отже:

Густа королівська глазур готується надзвичайно швидко і просто. Ретельно збита до гладкою, шовковистою текстури, без бульбашок повітря, вона є ідеальним прикрасою для тортів.

Крапля синього харчового барвника зробить глазур кипенно-білою, а трохи гліцерину не дасть стати їй твердою, як цемент.

За наведеним нижче рецептом готується така кількість глазурі, якого буде достатньо для круглого торта діаметром 20 см (два шари і нескладні прикраси).

3 яєчні білки;

700 грам цукрової пудри (майже 4 склянки, трохи менше);

2 краплі синього харчового барвника;

1 чайна ложка лимонного соку;

1 чайна ложка гліцерину.

Приготування королівської глазурі (Б. Бурда)

Розітріть дерев’яною ложкою 3 яєчні білки з половиною (350 г) цукрової пудри (просіяти через ситечко). Додайте лимонний сік, синій харчовий барвник і гліцерин.

Поступово введіть другу половину (350 г) цукрової пудри і збийте. Збивати потрібно не надто енергійно, щоб не утворилися бульбашки повітря. Якщо використовуєте міксер, швидкість обертання віночків повинна бути мінімальною.

Де купити харчової гліцерин

Харчової гліцерин для кондитерських виробів можна купити у звичайній аптеці.

Якщо у вас немає синього барвника і вам не потрібен дуже білий колір крему, заспокойтеся і не шукайте його.

Заварний білковий крем для трояндочок

В інших варіантах білкового крему для прикрас використовується цукровий сироп, в якому, ще теплом, схоплюються (заварюються, згущуючись, білки).

Зазвичай готують паралельно сироп (варять до моменту, коли він починає тягнутися і крапелька на холодному блюдце по консистенції -як м’який кульку) і збивають білки. Обидва процеси займають, приблизно, однаковий час.

Для сиропу потрібно

Окріп — 100 мл;

Цукор — 350 г (приблизно, 1,5 склянки);

Лимонна кислота — 1 чайна ложка.

Закип’ятити воду. У гарячу воду засипати цукор і лимонну кислоту. Варити на повільному вогні до появи слабких дрібних бульбашок (сироп біліє в цей момент).

Для білкової частини крему потрібно

5 білків;

Білки охолодити і добре збити. Консистенція збитих білків повинна бути такою, щоб вони не випадали (не витікало) з чаші міксера при перевертанні догори ногами.

Потім — з’єднати сироп з білками (влити тонкою цівкою сироп у збиті білки). Продовжувати збивати ще хвилин 15.

І потім вже заповнити корнетик кремом і робити трояндочки.

Кремовий торт з трояндами

Масляний крем для трояндочок і прикраси торта

Можна зробити простий масляний крем з цукром або пудрою, або на основі згущеного молока.

Пропорції для простого масляного крему

Масло + цукор в пропорції 200 г масла на 1 склянку цукру.

Масло + цукрова пудра в пропорції: 200 г масла на 100 г пудри (трохи більше пів склянки);

Масло + згущене молоко в пропорції 200-350 г масла на 1 банку згущеного молока (звичайної або вареної).

Як приготувати масляний крем

Солодке до масла додавати поступово. Збивати до появи хвиль (крем стає гладким і лягає хвилями). Охолодити його трохи і робити трояндочки.

Температура масла для збивання крему

Масло збивають або кімнатної температури, або трохи підігрівають і в теплу розм’якшене масло по ложці додають цукор, пудру або згущене молоко.

Як виправити масляний крем при розшаруванні

Якщо масляний крем перебили (дуже довго збивали, вчасно не зупинилися і він почав розшаровуватися на масло і воду), його можна трохи підігріти і знову збити. Але трояндочки робити треба з охолодженого крему, а то вони розтечуться.

Інший варіант, як виправити крем: викласти охолоджений розєднується крем на часте сито і дати воді стекти. А потім можна підігріти трохи і знову збити.

Красиві масляні трояндочки на арабському торті

Барвники для крему

Корисніше і надійніше підфарбовувати крем чимось натуральним (точно їстівним). Наприклад, трохи розвести розчинна кава кип’яченою водою або крапелькою коньяку і з’єднати з кремом. Або додати в крем какао.

Якщо ж ви хочете надати трояндам червоний, рожевий та інші цікаві кольори, можна змішати крем з харчовими кондитерськими барвниками. Для білкового крему не можна брати рідкі барвники, це погано вплине на структуру крему.

Як зробити листочки для їстівних троянд

Якщо ви прикрашаєте трояндами шоколадний торт і хочете зробити трояндочки листочки з шоколаду, можна злегка розігріти шоколад (підтопити, він швидко потече) і змастити ним листочки свіжого базиліка або м’яти. Так, щоб шар шоколаду застиг прямо на аркуші зелені. А потім, коли шоколад схопиться — зняти листочок.

Маленька шоколадка відобразить малюнок листочка.

Або можна просто додати до трояндочки з їжі листочки м’яти (особливо, якщо ви прикрашаєте солодке), або базиліка (він більше всіх схожий на листя троянди). Для солоних страв підійде будь їстівна зелень, яка знайдеться в будинку.

Кремові троянди своїми руками в домашніх умовах — фото і рецепт

amamam.ru/kak-sdelat-rozu-i-rozochki-video/

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!