Як зварити спагетті

Як зварити спагетті

Як зварити спагетті

Здавалося б, дивне питання: як правильно зварити спагетті? Ну, яка різниця, що ти вариш: спагеті або ріжки, макарони вони і в Африці – макарони. Ан ні.

Насамперед – чи будуть у вас спагетті першою стравою або єдиним блюдом, поданим до столу? Якщо вони – перша страва, то порція на одну людину складе приблизно 50г, а якщо це буде не тільки основне, але і єдине блюдо. то слід виходити з розрахунку 100г на людину.

Тепер вибираємо відповідну каструлю. Вона повинна вміщати в себе багато води. Фахівці розходяться в думках, скільки саме потрібно наливати води: вони називають пропорції від 1: 3 до 1:10. Насправді, важливо, щоб спагетті не злипалися при варінні і почувалися вільно. Тому беріть велику каструлю і наповнюйте її водою на 2/3.

Чому так? Та тому, що при варінні спагетті стануть пінитися і можуть «втекти», Заливши пальник і плиту. Залиште їм вільний простір.

Такі ось вони, волелюбні.

Для варіння спагетті краще вибирати каструлю з широким дном. Ще краще б, звичайно, варити їх в спеціальному посуді, прямокутної, відповідної довжині спагетті. Але ми ж не в ресторані, тому просто беремо каструлю з широким дном, наливаємо в неї води на 2/3 і доводимо воду до кипіння. Потім солимо і опускаємо сухі спагеті в киплячу воду. Ламати спагетті ні в якому разі не можна. У італійців від такого може навіть трапитися серцевий напад, адже довжина спагетті, на їхню думку, ідеальна, 25-30 см.

Натурально, бачимо, що спагетті «не влазять» у воду відразу і цілком. Нічого страшного, буквально через півхвилини та частина спагетті, що потрапила у воду, стане пластичною, і нам вдасться укласти в каструлю всі спагетті, не ламаючи їх.

Після цього – перемішаємо. Це слід робити для того, щоб макаронини не злипалися. Перемішувати можна, звичайно, будь ложкою, але потрібно, щоб навіть при активному перемішуванні спагетті у вас залишалися довгими і не розривалися.

Тому дерев’яна ложка або лопаточка – зручніше.

Отже, спагетті закипіли, і ви злегка зменшили вогонь під каструлею. Думаєте, що вже все і можна відволіктися? Нічого подібного.

Спагетті люблять варитися «в компанії», І забувати про них не можна. Тому періодично помішуйте їх, а заодно стежте за ступенем їх готовності.

Деякі господині додають у воду рослинне масло, приблизно 1-2 ложки. Це спагетті не зіпсує, господині вважають, що це захистить спагетті від злипання, але, взагалі-то, спагетті і так не схильні до сильного злипання, якщо в каструлі їм вистачає простору, і ви не забуваєте їх помішувати. Тому додавати чи при варінні масло в воду вирішує тільки ваш особистий смак і кулінарний досвід.

Отже, ми варимо спагетті і стежимо за їх готовністю. Навіщо це треба? Та потім, що італійці не схвалюють переварену пасту, воліючи закінчувати варіння, коли спагетті досягли стану «аль денте», «на зубок». З часом ви навчитеся визначати цей стан легкої недоварені спагетті не тільки на зуб, але і на око. А поки зробимо простіше.

Прочитаємо на пачці рекомендоване для варіння час. Зазвичай це 8 хвилин. Ну ось, зменшіть рекомендований час варіння на одну хвилину, і як раз отримаєте те саме «аль денте», Коли при розрізанні м’якої макаронини в серединці залишилося маленьке темне плямочка. Ви запитаєте, а чому так?

А тому що спагетті, коли ви відкине їх на друшляк, ще деякий час будуть «доходити» під дією власної спека. І якраз доварити.

Воду, злиту зі спагеті, не поспішайте виливати! Можливо, вона стане в нагоді вам для соусу, якщо соус виявиться занадто густим.

Збризніть спагетті оливковою олією або помажте їх вершковим, як вам більше подобається, і пора розкладати спагетті по тарілках.

Промивати? Ні, промивати спагетті не треба. Найкраще, якщо відразу після стікання води, ви розкладіть спагетті по тарілках.

Але, якщо раптом, ви не розрахували час, і спагетті у вас пролежали в друшляку довше, ніж було потрібно, ви можете обдати їх окропом.

Тарілки, на які ви станете розкладати спагетті, повинні бути глибокими і, бажано, підігрітими, щоб не забирати тепло у спагеті.

От і все, викладайте поверх спагетті соус. і приємного вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!