Яловича відбивна

Яловича відбивна

Яловича відбивна

Ці відбивні з яловичини можна назвати швидкими. Вони не вимагають гасіння після смаження. М’ясо становітcя смачним, м’яким і соковитим.

Інгредієнти.

  • м’ясо — 0,7 кг. ;
  • сік лимона — 1 ст.ложка;
  • гірчиця — 2 чайних ложки;
  • масло рослинне — 1 ст. ложка;
  • масло вершкове — 1 ст. ложка;
  • яйце — 2 шт .;
  • перець чорний мелений, борошно, сіль.
  • Яловичина для відбивних повинна бути молода, світлого кольору і пахнути молоком. Нарізати м’ясо потрібно поперек волокон.

    Приготування:

    Нарізане на шматки товщиною 1-1,5 см. М’ясо відбиваємо молоточком з двох сторін. Це краще робити накривши м’ясо харчовою плівкою.

    Перемішуємо гірчицю, сік лимона, рослинне масло і розтоплене вершкове масло. Ретельно намазуємо цією сумішшю відбиті шматки м’яса (зручно це робити силіконової пензликом). Складаємо відбивні гіркою і залишаємо на 30-40 хвилин.

    Яловичі відбивні потрібно смажити або в яйці або в клярі. Якщо посмажити просто в борошні, вони будуть жорсткими і їх потім потрібно ще гасити.

    Яйця трохи збити з сіллю і дрібкою перцю. Борошно насипати на тарілку і добре посолити. М’ясо солити не потрібно, тільки трохи поперчити.

    Обваляти м’ясо в солоній борошні, потім занурити в яйця і смажити на розігрітій сковороді з рослинним маслом. Смажити на середньому вогні до рум’яності з двох сторін.

    Кришкою накривати не можна, яйця (або кляр) почнуть відшаровуватися.

    Так можна готувати відбивні не тільки з яловичини, а й з іншого м’яса. Гірчицю я сама роблю з гірчичного порошку по інструкції на упаковці. Цілком підійде та магазинні "Російська" гірчиця, аби свіжа.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!