Картопля, запечений в духовці з м’ясом

Картопля, запечений в духовці з м'ясом

Картопля, запечений в духовці з м’ясом

Це просте м’ясну страву урізноманітнює ваш стіл на вечерю. Його можна зробити на швидку руку. Отже, робимо картопля, запечена в духовці з м’ясом.

Іноді нам просто фізично не вистачає часу, щоб придумати і приготувати що-небудь істотне з їжі. Особливо це стосується вечері, коли більша частина населення приходить додому практично вичавлений як лимон. Тому частина рецептів, які я публікую були зроблені на швидку руку, щоб якнайшвидше приготувати і вгамувати свій голод. Однак це анітрохи не применшує його смакових якостей.

Таку страву можна зробити на буденний вечерю. а можна приготувати і на який-небудь особливий випадок.

Інгредієнти

  • Яловичина — 300 грам
  • Картопля — 0,5 кілограм
  • Цибуля ріпчаста — 0,5 цибулини
  • Майонез або жирна сметана — 100 грам
  • Рослинна олія — ​​для змащування дека
  • Сіль, перець, спеції — для приправи
  • Покроковий спосіб приготування картоплі, запеченого в духовці з м’ясом

  • Очистити і нарізати на невеликі частки ріпчасту цибулю.
  • Шматок яловичини розморожуємо, обмиваємо теплою водою і ріжемо на невеликі шматочки.
  • За допомогою м’ясорубки намолоти на фарш з додаванням ріпчастої цибулі, солі і перцю і приправ.
  • Очистити картоплю і нарізати його на тонкі кухлі.
  • Змащуємо широкий деко олією і викладаємо на нього шар картоплі.
  • Викладаємо поверх картоплі підготовлений м’ясний фарш у вигляді рівномірного шару.
  • Змащуємо фарш майонезом або жирної сметаною.
  • Виставляємо деко в заздалегідь розігріту до 200 градусів за Цельсієм духовку.
  • Випікаємо приблизно близько 1 години.
  • Викладаємо запечена картопля з допомогою плоскої лопатки на тарілки.
  • Страва готова до вживання.
  • Як вже говорилося вище, дане блюдо є досить простим у приготуванні, випікається в духовій шафі і може бути основним або єдиним блюдом на ваш вечерю. Вживати запечений з фаршем картопля найкраще прямо з печі. Ріпчасту цибулю додавати до складу фаршу зовсім необов’язково, однак про в такому випадку воно виходить набагато більш соковитим.

    У духовці можна приготувати дуже багато смачних і корисних страв. З м’яса можна порадити курку або запеченого кролика. Виходить досить ніжне блюдо, яке не дасть залишитися вам голодними.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!