Картопляна запіканка з грибами і вершками

Картопляна запіканка з грибами і вершками

Картопляна запіканка з грибами і вершками

Це прекрасний рецепт!

Простий, небюджетний, виразно дуже смачний і прикрасить будь-яке застілля.

Класичне поєднання картопля + гриби підкорює своєю нехитрістю і доступнотью.

Вершки роблять це блюдо ще смачніше і ніжніше  

— олів.масло

— сіль

— чорний мелений перець

— 1 склянка вершків +1/3 склянки

— цибуля ріпчаста

— сир за бажанням

Лук обсмажуємо до золотистого відтінку, додаємо чисті нарізані печериці, сіль, перець і обсмажуємо разом. Замість солі дуже добре додати півкубика курячого бульйону, наприклад Маггі. (Це якщо у вас саме шампінбони. Бульйонний куьік обоготить смак!)

Через 7-10 хвилин додати 1/3 склянки вершків і згасити ще 5 хвилин, вимкнути.

Картоплю чистимо і нарізаємо тонкими скибочками як для чіпсів.

Я роблю це операцію за допомогою терки Бернера  

Картопля поливаємо 4-5 ст.л олів.масла, солимо, перчимо і перемішуючи руками.

Потім укладаємо в Віже луски у форму для запікання.

Можна і просто покидати, але так запіканка рівномірніше пропікається і виглядає набагато вийгрешнее  

Уклали?

Тепер зверху рівномірно розподіляємо нашу цибульний-грибну масу. На цьому етапі можна запіканку посипати тертим сиРРРом  

Зверху знову викладаємо залишився картопля лускою.

Виливаємо акуратно зверху склянку вершків, накриваємо фольгою і ставимо гарячу духовку посередині на 45-60 хвилин. Дивіться що б не підгоріло, а тільки зарум’янилося!

За 10-15 хвилин до готовності фольгу зняти і підрум’янити верх запіканки.

Смачно подавати з соусом [Ви повинні бути зареєстровані і підключені. щоб бачити це посилання]

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!