Кава з корицею

Кава з корицею

Кава з корицею

Кава відмінно допомагає зігрітися і підбадьоритися в похмурі осінні дні. Якщо вам набрид традиційний чорна кава або кава з молоком, можете спробувати запашну каву з корицею. Країна Рад пропонує рецепти кави з корицею.

Чорна кава з корицею

Для приготування чорної кави з корицею візьміть:

  • мелений натуральна кава — 1 ч.л. з гіркою
  • цукор — 1/3 ч.л.
  • корицю — 1/3 ч.л.
  • Висипте кави в турку і трохи прогрійте його над вогнем. Додайте в турку корицю і цукор, долийте чашку води і доведіть до кипіння. Як тільки кава закипить, відлийте частина кави в чашку, з якої будете пити, знову доведіть до кипіння і відлийте трохи кави в чашку. Так потрібно зробити 3-4 рази. Вийде кави з пінкою дуже приємного смаку.

    Якщо ви любите каву послаще, додавайте цукор безпосередньо в чашку після приготування.

    Айс-кава з корицею

    Щоб приготувати айс-кава з корицею, потрібні:

    • гарячу каву — 1 чашка
    • кориця — 1 паличка
    • густі збиті вершки — 35 г
  • цукор — за смаком
  • кубики льоду
  • Залийте корицю гарячою кавою і настоюйте протягом години, потім вийміть корицю. Додайте цукор і вершки, добре розмішайте каву і охолодіть його. Айс-кава подають у великих склянках з кубиками льоду.

    Можете додати в нього трохи гвоздики. Якщо ви хочете, щоб аромат кориці був інтенсивніше, розмішайте каву паличкою кориці.

    Кава з корицею і медом

    Для кави з корицею і медом потрібні такі інгредієнти:

    • міцний чорний кави — 1 чашка (250 мл)
    • мелена кориця — 2 щіпки
  • мед — 1 ст.л.
  • вершкове морозиво — 1 ст.л.
  • Зваріть міцну чорну каву. Додайте в нього мед, зверху покладіть морозиво, а готовий напій посипте корицею. От і все!

    Цей рецепт дуже простий.

    Латте з корицею

    Для приготування латте з корицею потрібні:

    • якісний розчинна кава — 1/2 ст.л.
    • цукор — 1/3 ст.л.
    • молоко — 200 мл
    • мелена кориця — за смаком

    Заваріть розчинна кава в 70 мл води. Змішайте цукор і корицю з половиною молока і поступово нагрійте, постійно помішуючи. Потім влийте другу половину молока, кави і доведіть суміш до кипіння, але не кип’ятіть.

    Як тільки кава закипить, зніміть його з вогню і подавайте теплим в спеціальних вогнетривких келихах.

    Кава з корицею і гвоздикою

    Щоб приготувати каву з корицею і гвоздикою, візьміть такі інгредієнти:

    • міцний чорний кави — 1 чашка
    • кориця — 1 паличка
    • гвоздика — 1-2 шт.
    • кавовий лікер — 1 ст.л.
  • цукор — за смаком
  • кубики льоду
  • Охолодіть кави, покладіть в нього корицю, гвоздику і цукор. Залиште кави настоюватися протягом 1-2 годин. Потім процідіть каву, додайте в нього лікер і перелийте в келих з льодом.

    Кава з корицею і шоколадом

    Для приготування кави з корицею і шоколадом візьміть:

    • міцну каву — 125 мл
    • шоколад — 10 г
    • цукор — 1/2 ч.л.
    • вершки — 1/3 ст.л. (Жирність — 20-25%)
    • мелена кориця — 1 щіпка

    Зваріть міцну каву. Процідіть його, додайте цукор і охолодіть. Розчиніть шоколад в гарячій воді (1-2 ст.л.) в термостійкої посуді або на водяній бані.

    Змішайте розтоплений шоколад, кава, корицю і сливку. Добре перемішавши, перелийте кави в чашку і охолодіть.

    Всі рецепти розраховані на одну порцію кави з корицею.

    Смачного!

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!