Компот з яблук на зиму: 4 рецепта

Компот з яблук на зиму: 4 рецепта

Компот з яблук на зиму: 4 рецепта

Компот є смачним напоєм, в який іноді додають спеції або сироп. Компоти можуть готуватися з найрізноманітніших фруктів або ягід, також різні фрукти і ягоди можуть поєднуватися один з одним, утворюючи асорті. Компоти можна пити як кімнатної температури, так і охолодженими.

Термін зберігання компоту, законсервованого в банку, може становити кілька років, тому, закривши консервацію влітку, протягом зими ви зможете насолоджуватися смаком фруктів і їх вітамінами.

За кордоном компотами вважають не тільки сік, але й самі зварені ягоди або фрукти, які там часто подають як десерт. Якщо їх змішати з йогуртом, то вийде дуже смачна страва. Після термічної обробки будь-які ягоди і фрукти краще засвоюються, і їх можна їсти навіть людям, які страждають алергією. Хоча частина вітамінів в процесі варіння розкладається, в компоті залишаються корисні хімічні елементи, яких потребує організм. Наприклад, яблука дуже багаті залізом.

Зберігається і частина вітамінів.

Зараз я хотіла б поділитися з вами деякими рецептами компоту з яблук, які я дуже люблю. Яблука потрібно брати стиглі, без пошкоджень.

Смачний компот з яблук на зиму

Беремо 4-5 шт. яблук і гарненько моєму, потім розрізаємо на часточки, видаляємо плодоніжки і кісточки. У каструлю заливаємо літр води і доводимо до кипіння. Додаємо 200 г цукру і чекаємо, поки він повністю розчиниться. Кидаємо часточки яблук і варимо близько 3 хвилин. Після моєму і стерилізуємо банки, дістаємо яблука і відразу кладемо на дно банок. Сироп знову доводимо до кипіння і заливаємо в банки.

Закочує кришками. Закутувати в ковдру не обов’язково.

Компот із груш і яблук на зиму

Для компоту беремо 1 кг яблук і 300 г груш. Плоди гарненько перемиваємо, розрізаємо на часточки, видаляємо кісточки і плодоніжки. Якщо фрукти невеликого розміру, то залишаємо їх цілими. Стерилізуємо банки об’ємом 3 літри.

Доводимо до кипіння літр води, в банки кладемо фрукти і заливаємо їх окропом, даємо настоятися близько 20 хвилин. Після зливаємо воду, додаємо в неї 400 г цукру і доводимо до кипіння, щоб цукор повністю розчинився. Тепер заливаємо сиропом фрукти і закочує металевою кришкою. Банки вкутуємо ковдрою і ставимо в темне місце.

Далі зберігаємо в прохолодному приміщенні.

Компот з яблук і шипшини на зиму

Для приготування компоту беремо 750 г яблук і 250 г шипшини. Своїм та розрізаємо. З яблук вирізаємо насіння, а з плодів шипшини видаляємо волоски і кісточки. Тепер приступаємо до стерилізації банок. У каструлю наливаємо 1 л води і засипаємо 500 г цукру, доводимо про кипіння і чекаємо, щоб цукор повністю розчинився.

У банки висипаємо яблука і шипшина і заливаємо утворився цукровим сиропом. Щільно закочує кришки.

Компот з винограду і яблук на зиму

Нам знадобиться 4 яблука і 3 середніх за розміром пензлики винограду. Їх ретельно миємо, потім стерилізуємо банки, і цілі яблука укладаємо на саме дно. Зверху кладемо пензлика винограду, таким чином, ми повинні заповнити дві третини банки. Заливаємо в каструлю літр води і додаємо 200 г цукру, чекаємо, щоб цукор розчинився, доводимо до кипіння і заливаємо сироп в банки.

Тепер закочує кришками, закутують і ставимо в темне місце.

Приємного всім апетиту!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!