Корейська столовий етикет

Корейська столовий етикет

Корейська столовий етикет

    У кожній країні існують власні традиції, пов’язані з прийомом їжі, які відповідають її культурі, а також особливості використання столових приладів і правила етикету, яких слід дотримуватися під час їжі. У Кореї існують наступні правила столового етикету:

  • Під час обіду зі старшими або вищестоящими, місце слід займати відповідно до соціального рангом, а приступати до їжі тільки після старших. Під час їжі намагайтеся їсти в тому ж темпі, що і старші, якщо ж ви поїли швидше, то ні в якому разі не можна складати столові прилади раніше них.

  • Не можна одночасно тримати в одній руці ложку і палички; рис і рідкі страви потрібно їсти ложкою.

  • Не слід недбало «колупати» своїми паличками і ложкою рис і закуски.

  • Під час їжі м’ясні та рибні кісточки не слід класти на стіл, потрібно акуратно загорнути їх у серветку непомітно для оточуючих.

    Якщо ви їсте не одні, необхідно накладати блюдо в свою тарілку, під час пиття і їжі не слід видавати гучних звуків, а також не слід стукати столовими приборами по посуді.

  • Якщо ви не можете дотягнутися до далеко стоїть страви, то слід попросити поруч сидячої людини передати його вам. Чи не слудует розвалюватися за столом і розставляти широко лікті.

  • Після їжі слід акуратно покласти столові прилади на колишнє місце поруч зі своєю тарілкою, а використану серветку акуратно згорнути і також покласти на стіл.

  • Якщо вам необхідно відкашлятися або чхнути, слід відвернутися убік і прикрити рот рукою або носовою хусткою, щоб не заподіяти нудобств оточуючим.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!