Котлети на пару з курки

Котлети на пару з курки

Котлети на пару з курки

  • Куряче філе 300 г.
  • Ріпчасту цибулю 50 г.
  • Яйця 1 шт.
  • Манка 1 ст. л.
  • Сіль 3 щіпки
  • Чорний мелений перець 2 щіпки
  • Мені хочеться поділиться з Вами рецептом парових котлет які я періодично готую для своєї родини.

    Такі котлети можна готувати не тільки їх курячого філе, а практично з будь-якого м’яса. Фарш для парових котлет найкраще перемолоти самостійно, так у нього не потраплять хрящики, плівки та прожилки, а котлети будуть більш ніжними і м’якими. М’ясо краще всього подрібнювати за допомогою блендера або комбайна, так він буде мати більш ніжну структуру.

    Котлети на пару це дієтичне блюдо яке чудово підійде дітям і збереже Вашу фігуру. Готуючи цю страву для дітей намагайтеся використовувати домашню птицю чи м’ясо.

    Сьогодні мені захотілося приготувати найпростіший варіант цієї страви, це основа рецепта. Але найчастіше готуючи котлети на пару я додаю в них щось на свій смак, і результат завжди буває краще ніж коли використовуєш тільки основні продукти.

    Отже, один з моїх найулюбленіших варіантів: Куряче філе 300 г. Сир «Пармезан» 30-50 р Мякиш білого хліба 50 г. Молоко або вершки 50-80 мл. У молоці потрібно замочити хліб. Ріпчасту цибулю 20 г. Сіль і перець за смаком.

    У цей варіант при бажанні можна додати яйце, але без нього котлети виходять більш ніжні.

    У літній та осінній період коли але столах багато овочів, в курячі парові котлети я додаю помідори, перець, кабачок, зелень, моркву та інші овочі за смаком. Можна додати тільки один овоч, а можна кілька. Головне додавати овочі в невеликих кількостях, щоб вони віддали свій колір і аромат, але не перебили смак і запах м’яса.

    Якщо у Вас є пароварка, то найкраще готувати котлети прямо в ній. При бажанні фарш можна загорнути в харчову плівку або в рукав для запікання і сформувати з нього невеликі сосиски.

    А якщо у Вас немає пароварки, то котлети можна приготувати прямо в сковороді під кришкою, головне налити в неї води і варити котлети під щільно закритою кришкою.

    • Куряче філе 300 г
    • Ріпчасту цибулю 50 г
    • Яйце 1 шт.
    • Манка 1 ст. л. або м’якуш білого хліба 50 г замочений в 50-80 мл. молока
  • Сіль 3 щіпки
  • Чорний мелений перець 2 щіпки
  • Час підготовки: 10 хвилин. Час приготування: 20 хвилин.

    Рецепт приготування курячих парових котлет:

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!