Котлети з яловичого фаршу на пару в мультиварці

Котлети з яловичого фаршу на пару в мультиварці

Котлети з яловичого фаршу на пару в мультиварці

Інгредієнти для приготування котлет на пару в мультиварці:

фарш — 500 г, цибуля — 1 шт. сметана домашня — 1ст. л ложка, спеції за смаком, вода

Рецепт приготування котлет на пару в мультиварці:

1. Лук очищаємо і дрібно-дрібно шаткуємо або пропускаємо через м’ясорубку.

2. У фарш додаємо цибулю, сметану і спеції (сіль, перець) за смаком. Ретельно все вимішуємо, щоб вийшла однорідна маса.

3. Робимо з приготованого фаршу невеликі котлети.

4. У каструлю мультиварки наливаємо воду (4 мірних склянки) і на тарілку-пароварку викладаємо котлети. Мультиварку закриваємо і в «Меню» виставляємо програму «Пароварка», час приготування — 5 хвилин і верхній температурний рівень «Турбо».

Котлети на пару в мультиварці вважаються дієтичним харчуванням, тому що вони не обсмажуються, а готуються на пару в мультиварці, тому в них немає зайвого жиру. Такі котлети на пару в мультиварці рекомендують вживати людям, які страждають високим холестерином.

Котлети «Їжачок» на пару в мультиварці

Інгредієнти для приготування котлет на пару в мультиварці:

фарш — 500 г (можна змішати яловичину з курячим або свинячим фаршем), відварений рис — 2 мірних склянки, жовток — 2 шт. цибуля — 1 шт. сметана — 1 мірну склянку, томатна паста — 0,5 мірної склянки, вода або бульйон — 2 мірних склянки, приправа для фаршу — 2 ч.л. сіль і перець за смаком

Рецепт приготування котлет на пару в мультиварці:

1. Лук очищаємо і дуже дрібно рубаємо або пропускаємо через м’ясорубку.

2. Змішуємо цибулю з фаршем, додаємо яєчні жовтки, рис і спеції. Ретельно перемішуємо.

3. Робимо кульки невеликого розміру і викладаємо в чашу мультиварки.

4. Змішуємо сметану з томатною пастою, вливаємо бульйон або воду, солимо за смаком. Цим соусом заливаємо котлети в мультиварці.

5. У «Меню» мультиварки виставляємо програму «Пароварка», час приготування 20 — 30 хвилин і натискаємо «Старт».

6. До столу котлети на пару в мультиварці подаємо з салатом зі свіжих овочів або картопляним пюре і посипавши нарізаною зеленню.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!