Кращий час для пророщування кісточки — кінець зими і початок …

Кращий час для пророщування кісточки - кінець зими і початок ...

Кращий час для пророщування кісточки — кінець зими і початок весни. Росток вигляне на білий світ лише через 2-2,5 місяці і якраз поспіє до літніх сонячним дням: для підростаючого малюка-авокадо дуже важливий світло.

Насамперед залиште "свіжу" кісточку полежати тиждень при кімнатній температурі. За цей час підсохне і легко зніметься верхня світло-коричнева лушпиння: її краще видалити, щоб не загнивала у вологому середовищі.

Потім приготуйте будь горщик діаметром не менше 8-10 см і висотою 10-12 см. Заповніть його звичайної садової землею — її можна купити в квітковому магазині. Тільки не беріть містить велику кількість торфу: він погано утримує воду, пересохлі його шматочки рідина практично не вбирають, а волога для авокадове кісточки — перша справа.

Посадіть її гострим кінцем вгору — саме звідси крихітний зародок буде пробиватися до світла. І неглибоко — правильно посаджена кісточка повинна "визирати" із землі приблизно на 1 см. Зволожите грунт гарненько, щоб вода витекла на піддон.

І запасіться терпінням щонайменше на 2 місяці. Грунт у горщику повинна бути завжди дуже вологою, інакше кісточці важко розбухнути. Тому поливайте авокадо щодня, особливо якщо горщик стоїть недалеко від батареї.

Не втрачайте оптимізму: в один прекрасний день ви побачите, що з горщика визирає міцний паросток з двома листочками на верхівці.

Рости деревце буде буквально не по днях, а по годинах. Щоб воно зберігало стрункість і красу, дотримуйтесь нескладні правила.

За рік рослина досягне метрової висоти — це і є його улюблений кімнатний розмір. Є. М.

Закопати до половини у вологу землю і чекати. Тільки вирощувати в міській квартирі — невдячна справа. Росте стрімко! Алекс

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!