Кукурудзяна мука

Кукурудзяна мука

Кукурудзяна мука

Кукурудзяна мука зазвичай буває тонкого і грубого помелу. З тонкого помелу зазвичай виходить ніжний хліб, а з грубого помелу виходить зернистий хліб. Багато національні страви готують з кукурудзяного борошна, а саме: УГАЛІ, поленту, буламік, мамалигу, бануш та мексиканські коржі.

Кукурудзяна мука

Попит на кукурудзяне борошно, на сьогоднішній день, сильно виріс, її стали застосовувати в макаронних і кондитерських виробництвах, так само отримала популярність і в дієтології своїми корисними властивостями. З цієї муки випікають дуже смачний і корисний хліб і кукурудзяні чіпси, які особливо подобаються дітям.

Також серед рибалок кукурудзяна мука стала популярна, вони стали її використовувати як наживку. На річкову рибу кукурудзяна мука «діє» так само як і гречана мука.

Цілющі властивості борошна з кукурудзи

Кукурудзяна мука  допомагає від недокрів’я, стимулює перистальтику кишечника і жовчовиділення, ще вона має сечогінні властивості.

Вчені припускають, що  кукурудзяна мука  нормалізує кровообіг, сприяє уповільненню процесів старіння і зміцненню серцево-судинної системи. Ще вона містить мікроелементи кремнію, що сприяє зміцненню зубів і підвищує еластичність кровоносних судин, а так само допомагає виводити жирові накопичення з організму.

Хліб з кукурудзяного борошна є найкращою їжею для людей, які страждають шлунковими розладами і туберкульозом.

Кукурудзяне борошно — дуже цінний дієтичний продукт, який має лікувальні властивості і цілющий вплив на людський організм. Борошно з кукурудзи містить вітаміни РР, вітаміни В-групи, солі фосфору, калію, каротину, заліза, кальцію, магнію, крохмалю. Незважаючи на те, що індекси калорійності, кислотності, жирності у неї вище, кукурудзяна мука володіє високими смаковими якостями, не підвищує індекс протромбіну, допомагає нормалізувати в крові рівень холестерину і стан кровоносних судин.

Сама високоякісна борошно виходить з кукурудзи твердих сортів, яка буває, як дрібного, так і грубого помелу. Борошно дрібного помелу використовується при виготовленні кондитерських виробів. Її наявність дозволяє отримати продукцію, більш розсипчасту і повітряну, що володіє специфічним смаком кукурудзи. Таке борошно в невеликих кількостях додається в сорту житнього і пшеничного хліба, щоб надати йому особливого смаку.

Каші, які варять із застосуванням такої муки, мають властивість загальмовувати процес бродіння вуглеводів, і допомагають при лікуванні хвороб шлунково-кишкового тракту.

При гіпертонії

3 столових ложки борошна заливають холодною кип’яченою водою, настоюють 2 години. Приймають малими дозами.

взяти пів склянки борошна, залити теплою кип’яченою водою і настоювати добу. Приймають всередину по 2 столових ложки перед їдою;

При гіпертонії, треба взяти 1 столову ложку кукурудзяного борошна, розвести склянкою гарячої води. Настоювати ніч. Вранці пийте тільки воду, поки тиск не нормалізується.

Кукурудзяне борошно — прекрасний засіб для омолоджуючої маски. Беруть 2 ст. л. борошна, яєчний білок і змішують їх, збивають і наносять одержану суміш на обличчя. Через 20-30 хв. маску знімають серветкою, вмиваються теплою, а потім прохолодною водою.

Регіна Ліпнягова спеціально для expirience.ru

Найцікавіші новини:

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!