Курячі стегна в мультиварці

Курячі стегна в мультиварці

Курячі стегна в мультиварці

Кулінарія . 6 лютого 2013. 358

Багатофункціональна побутова техніка на сучасній кухні річ незамінна. Мультиварка з програмним управлінням – прилад сучасний, дозволяє не тільки варити, смажити, тушкувати, але і робити випічку, готувати страви на пару. Приголомшливо смачним виходять страви з курки, приготовані в мультиварці.

Курячі стегна в мультиварки можна приготувати за різними рецептами і на будь-який смак.

Приготування страв в мультиварці

Якщо ви дбаєте про здорове харчування. то слід знати, що страви, приготовані в мультиварці, містять більше корисних речовин. а щадні температурні режими дозволяють зберегти вітаміни. Мультиварка може виконувати функції мікрохвильовки, гриля, пароварки і скороварки, дозволяє пекти хліб, варити кашу, але смачніше всього в мультиварці виходить птах. Використовуємо менше жирів – отримуємо здорову їжу.

Цей прилад дозволяє економити час, адже одночасно в мультиварці можна готувати кілька страв.

З курки в мультиварки можна приготувати багато страв. Причому зробити це може сама недосвідчена домогосподарка, головне, щоб у Вас на кухні була чудо-техніка.

Курячі стегна з картоплею

Вам потрібно:

  • Курячі стегна – 0,5 кг;
  • Картопля – 4 шт .;
  • Морква – 1 шт .;
  • Перець болгарський – 1 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Томати – 2 шт .;
  • Сіль, чорний перець, рослинне масло.
  • Приготування:

    1. Стегна порізати, обсмажити в мультіваркедо золотистої скоринки в режимі «Випічка».
    2. Овочі почистити, порізати кубиками, завантажити в мультиварку.
  • Посолити, поперчити і готувати в режимі «плов» 20 хвилин.
  • М’ясо виходить соковите, ніжне ароматне.

    Рецепт курячих стегон під яблуками в мультиварці

    Вам потрібно:

    • Курячі стегна – 1 кг;
    • Яблуко зелене – 2 шт .;
    • Томатна паста – 1 ст.л .;
    • Мед – 1 ст.л .;
    • Гірчиця – 1 ст.л .;
  • Соєвий соус – 1 ст.л .;
  • Рослинна олія – 90 гр .;
  • Сіль, перець за смаком.
  • Приготування:

    1. Стегна потрібно обсмажити на маслі протягом 25 хвилин до золотистої скоринки, посолити.
    2. Яблуко порізати дольками, накрити скибочками курячі стегна і смажити ще 10 хвилин.
  • Поки курка смажиться, потрібно зробити соус з меду, гірчиці, томата і соєвого соусу. Все потрібно змішати, полити соусом курячі стегна в мультиварці і згасити в режимі «випічка» ще кілька хвилин.
  • До такої страви підійде будь-який гарнір, як підливи можна використовувати сік, що залишився в мультиварки після гасіння курки.

    Курячі стегна під гострим соусом в мультиварці

    Вам потрібно:

    • Курячі стегна – 4 шт .;
    • Олія оливкова холодного віджиму;
    • Часник – 4 зубчики;
    • Аджика домашнього приготування – 100 гр .;
    • Вода – 50 мл;
  • Мед – 1 ст.л .;
  • Спеції: кумина – 1 ч.л. кориця – ½ ч.л .;
  • Ізюм – 20 гр .;
  • Сіль.
  • Приготування:

    1. У мультиварку налити рослинне масло, обсмажити на ньому курячі стегна протягом 30 хвилин з двох сторін.
    2. Паралельно слід змішати всі залишилися інгредієнти і залити ними курку, тушкувати ще 10 хвилин.

    Курячі стегна у вершковому соусі

    Вам потрібно:

    • Курячі стегна – 6 шт .;
    • Вершки жирні – 250 мл;
    • Спеції, сіль, перець;
    • Сир – 100 гр .;
    • Часник – 4 зубчики;
  • Рослинне масло.
  • Приготування:

    1. У режимі «випічка» тушкуйте курячі стегна з додавання води, спецій і рослинного масла.
    2. Змішайте вершки, тертий сир, сіль, перець і залийте сумішшю стегенця. Поставте мультиварку в режим «молочна каша » і чекайте дзвіночка. Курка просочиться вершками, вийде соковитою і ароматною.

    Шашлик з курки в мультиварці

    Для приготування цієї страви потрібно включити мультиварку в режим аерогрилю.

    Вам потрібно:

    • Курячі стегна – 1 кг;
    • Кефір – 1 л;
  • Сіль, перець;
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг;
  • Помідори черрі – 0,5 кг.
  • Приготування:

    1. З кефіру, солі та спецій приготуйте маринад.
    2. Лук поріжте кільцями, додайте в маринад.
    3. Замаринуйте в ньому курячі стегна на 3 години.
    4. Одягніть шашлик на шпажки, чергуючи м’ясо, цибулю, помідори.
  • Готуйте в режимі аерогрилю.
  • Жульєн в мультиварці

    Вам потрібно:

    • Стегна курячі – 1 кг;
    • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг;
    • Печериці – 0,5 кг;
    • Майонез – 250 гр .;
    • Сир – 100 гр .;
  • Рослинна олія;
  • Сіль, перець за смаком.
  • Приготування:

    1. Замочіть курячі стегна в майонезі на три години.
    2. Поріжте цибулю кільцями, гриби і обсмажте.
    3. Покладіть в гриби курячі стегна з маринадом і тушкуйте 30 хвилин, посоліть.
    4. За 5 хвилин до кінця приготування посипте тертим сиром.

    Страви з курки в мультиварці можна готувати окремо, а можна відразу разом з крупами і овочами . Плов з курки в мультиварці виходить дуже смачним.

    Головне під час приготування в мультіваркевнімательно прочитати інструкцію, щоб навчитися користуватися режимами, тоді смак у ваших страв буде приголомшливим.

    Приємного Вам апетиту!

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!