М’ясні зрази з грибами і яйцями, рецепт з фото

М'ясні зрази з грибами і яйцями, рецепт з фото

М’ясні зрази з грибами і яйцями, рецепт з фото

Під словом «зрази» Кожен розуміє своє блюдо — для когось це картопляна оболонка і овочева начинка, для когось котлета з м’ясного фаршу з грибами і яйцем всередині, для когось рибна котлета з начинкою. У цьому покроковому рецепті ми навчимося робити м’ясні зрази з грибами і яйцями.

Чому так відбувається? Тому що, як і багато страв, початковий рецепт трансформувався і доповнювався, разом сусідили і готувалися різні варіації одного і того ж страви.

Трохи історії. Зрази відносяться до литовської кухні, де в столітті, десь, 17-му їх готували зовсім не з картоплі і риби, і навіть не з м’ясного фаршу, а з скибочки м’яса. Загалом-то саме слово означає «відрізаний шматок».

Цей самий шматочок м’яса відрізали від цілого, відбивали в тонкий пласт, клали начинку і обсмажували.

У російській кухні зрази найчастіше готують з м’ясного фаршу або картопляні, хоча можна зустріти і з рибного і овочевого фаршу. По суті — це, якщо можна так сказати, підвид котлет (а може, пиріжків?), в яких присутня начинка.

Давайте зробимо смачні, соковиті, з апетитною скоринкою зрази з лісовими грибами і яйцем. Відразу потрібно обмовитися, що в рецепті використані гриби маслюки, готові, тобто посмажені з цибулею і заморожені. Якщо у вас таких немає, візьміть свіжі, причому будь-які, ваші улюблені.

Обсмажте до готовності на невеликій кількості рослинного масла, дайте охолонути.

Інгредієнти для зраз:

Рецепт приготування м’ясних зраз:

1) Почніть з підготовки фаршу. Якщо обсмажили гриби великими шматочками, подрібніть — чим дрібніше, тим зручніше працювати. Відкиньте на ситечко, щоб прибрати зайве масло. Зваріть круто яйця, поріжте маленькими кубиками.

Змішайте гриби і яйця, підсолити і поперчіть.

3) Тепер зберіть воєдино фарш і начинку, щоб вийшли зрази. Покладіть на долоньку трохи фаршу, розплющите його в коржик (не сильно товсту, інакше в готових не відчува¹те начинка.

4) У серединку покладіть трохи більше чайної ложки начинки.

5) І зліпіть, як ліпіть пиріжок — з’єднуючи кінчики. Можна зібрати їх і в центрі. Спробуйте, як вам зручніше.

Головне, щоб начинка не «прорвалася» назовні.

6) Акуратно підрівнявши, обсмажте зрази на розігрітій олії на середньому вогні до готовності. Подавайте гарячими.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!