Майонез

Майонез

Майонез

Красива легенда завжди змушує їй вірити, хоча можливо як зробити майонез французи знали і до облоги Маон. Сьогодні складно сказати, хто придумав майонез, рецепт цей, в принципі, що називається, лежить на поверхні. Одне з майонезом зрозуміло: перше приготування майонезу так чи інакше пов’язане з Францією, слово «майонез» походить від французького «жовток».

Нам, звичайно, можу заперечити, що як робити майонез знають не тільки французи, і нагадати про японський майонез, рецепт цей вони називають «тамаго-но-моно». Однак цей соус — новаторство. Так що підемо по стопах кухаря герцога Рішельє і поговоримо про те, як приготувати майонез.

Напевно, найпопулярніший у нас соус — майонез. Рецепт приготування його при цьому залишається для багатьох загадкою. Хоча зробити майонез в домашніх умовах може кожен.

Рецепт домашнього майонезу напрочуд простий, і, звичайно, майонез своїми руками смачніше заводського. При цьому кожен день тисячі домашніх кухарів задаються питаннями «як зробити майонез вдома?», «Як робити домашній майонез?», «Як готувати майонез?», «Як приготувати майонез будинку?», «Як зробити домашній майонез?». Майонез, фото якого ви зазвичай бачите в рекламі, виглядає апетитно, але не зрівняється з домашнім майонезом, приготовленим своїми руками.

Ми навчимо вас готувати майонез в домашніх умовах, рецепт майонезу допоможе додати новий смак вашим звичним стравам.

Майонез в домашніх умовах зажадає від вас наявності яєць, оливкового масла, лимонного соку, солі, цукру, гірчиці або ін. Спецій. Склад майонезу на цьому закінчується.

Приготування майонезу в домашніх умовах зажадає від вас також акуратності і терпіння. Щоб приготувати майонез в домашніх умовах, для початку відокремте яєчний жовток від білка. Потім починайте збивати їх віночком. Рецепт приготування домашнього майонезу після цього продовжується поступовим додаванням тонкою цівкою рослинного масла.

Все, приготування домашнього майонезу закінчено. Саме так і готується домашній майонез. Рецепт майонезу провансаль відрізняється фактично тільки обов’язковою наявністю гірчиці.

В результаті, майонез провансаль має більш пікантний смак. Важливе зауваження: саморобний майонез зберігається в холодильнику не більше тижня.

Для тих, хто не хоче з якихось причин їсти яйця, є рецепт — домашній майонез без яєць. Такий майонез будинку можна приготувати, включивши в список інгредієнтів всього один продукт — молоко. Майонез на молоці приготувати ще простіше. Молоко, рафінована соняшникова і оливкова олія збиваються блендером, в процесі туди додаються сіль, лимонний сік, гірчиця, цукор, і домашній майонез готовий. І, до речі, це буде низькокалорійний майонез.

Вегетаріанський майонез — це теж майонез без яєць. Рецепт такий же, як описано вище, а якщо необхідно виключити і молоко, тоді для такого майонезу можна використовувати рослинне соєве молоко. Такий легкий майонез відмінно підійде тим, хто сидів на дієті або посту свого.

Хоча, для перших навіть є спеціальний майонез Дюка на парафіновому маслі, який взагалі не містить жирів. А пісний майонез — це взагалі знахідка, і рецепт пісного майонезу нагоді не тільки для посту свого. Недарма все більше людей цікавляться, як приготувати пісний майонез в домашніх умовах.

З майонезом можна приготувати найрізноманітніші страви, наприклад, це закуски сир з часником і майонезом, буряк з часником і майонезом, морква з часником і майонезом. Майонез може виступати інгредієнтом більш складного соусу, наприклад, якщо ви хочете приготувати соус з майонезу для заправки салату, або часниковий соус з майонезом. Рецепт домашнього майонезу може стане в нагоді і для приготування супів, наприклад, якщо у вас в планах окрошка на майонезі.

Загалом, готуємо вдома майонез як ми, готуємо майонез смачніший нас!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!