Мариновані помідори: властивості

Мариновані помідори: властивості

Мариновані помідори: властивості

Москва і Московська обл.

94 р.

Помідори на зиму по праву вважаються практично незамінним видом заготовок. Причому роблять це різними способами – зокрема, найпоширенішим є консервація помідорів. Як правило, застосування цього способу забезпечує наявність двох видів продуктів – солоних і маринованих помідорів.

Маринування в домашніх умовах дозволяє приготувати такі помідори, які ніколи не зрівняються з магазинними.

Мариновані помідори – це насолода смаком цих чудових овочів протягом цілого року. Більш того, їх не тільки вживають в якості самостійного блюда, але і використовують як інгредієнт для приготування оригінальних закусок і навіть повноцінних страв.

Рецепт виготовлення маринованих помідорів повинен обов’язково бути присутнім у кулінарній книжці кожної поважаючої себе господині, адже це неодмінний атрибут російського застілля, який може виручити в будь-який момент. До речі, калорійність маринованих помідорів трохи нижче поживної цінності свіжих плодів і трохи більше томатів солоних – в середньому близько 15 ккал на 100 грамів консервованого продукту.

Як правило, зробити мариновані помідори самостійно досить легко, головне – мати під рукою соковиті зрілі плоди, оцет і набір спецій і прянощів. Найчастіше при маринуванні як помідорів так і огірків використовується традиційний набір приправ, який включає в себе кропові парасольки, листя вишні та чорної смородини, гвоздику, перець чорний і запашний горошком. Крім того, цукровий пісок і кухонна сіль – також невід’ємні складові маринованих помідорів.

Користь маринованих помідорів

Найчастіше, коли говорять про користь маринованих помідорів, мають на увазі, що корисних властивостей у цього продукту набагато менше, ніж у томатів солоних і незрівнянно мало, якщо мати на увазі свіжі плоди. Тим не менш, деякі корисні речовини після використання оцту в цій страві зберігаються. Зокрема, містяться в таких томатах (хоч і у невеликих кількостях) вітаміни і мінеральні речовини.

Крім того, практично незмінним залишається вміст у плодах, які пройшли процес термічної обробки із застосуванням оцтової кислоти, лікопіну, а значить користь маринованих помідорів для людини залишається актуальною. Однак незважаючи на деякі позитивні якостей зловживання маринованими томатами загрожує утворенням каменів у нирках, а також виникненням проблем зі шлунком та іншими органами травного тракту.

Пропорції продукту. Скільки грам?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!