Маринування опеньків на зиму — рецепти

Маринування опеньків на зиму - рецепти

Маринування опеньків на зиму — рецепти

Серед способів заготівлі грибів на зиму виділяють соління, маринування та їх сушку. Маринування — один з популярних способів збереження аромату і смаку грибів. До того ж спеції і прянощі, додані в банку з грибами, повідомляють їм свій особливих смак.

Однак цінують опеньки не тільки через нього, а й за корисні речовини, що входять до складу самих грибів.

Якщо ви раптом зібрали багато опеньків, значить, удача повернулася до вас обличчям, і вам дуже пощастило! Адже опеньок за своїми смаковими якостями не поступається самим благородним грибам.

Опеньок — один з кращих грибів, що годяться для маринування. А тому розглянемо, як провести маринування опеньків на зиму, рецепти їх заготовки. Гарантую, що опеньки за моїми рецептами вийдуть у вас просто смакота!

Перший рецепт маринування опеньків на зиму

Очистіть зібрані гриби від сміття, землі і пилу, промийте їх кілька разів прохолодною водою, міняючи її кожен раз. Сортувати гриби не обов’язково, але при бажанні можете розділити великі опеньки на кілька частин.

Закип’ятіть воду, складіть у неї 3 кг очищених грибів. Дочекайтеся повторного закипання і 30 хвилин кип’ятіть їх на малому вогні.

Тим часом приготуйте маринад. У каструлі з 1,5 літрами води розчиніть 3 ст. л. цукру і 4 ст.л. солі. Додайте 16 середніх лаврових листків.

Доведіть до кипіння маринад і киньте 10 Горошків чорного перцю, трохи гвоздики і часнику, влийте 2/3 склянки 9% -ого столового оцту, за бажанням киньте кілька листочків смородини.

Через півгодини перекладіть гриби в друшляк, промийте холодною водою, перекладіть в киплячий маринад. Дочекайтеся його закипання і варіть гриби 70-80 хвилин.

У цей час займіться стерилізацією банок.

Розкладіть гриби по банках, залийте маринадом, влийте в кожну банку зверху по 1 ст. л. соняшникової олії. Поставте банки стерилізувати в киплячу воду на 20 хвилин. Засукайте прокип’яченими кришками, переверніть банки, встановивши на кришку, укутайте до охолодження в покривало.

Далі зберігайте їх у прохолодному приміщенні.

Приблизно через три — три з половиною тижні смак опеньків стане просто чудовим.

Ось другий рецепт.

Підготуйте 1 кіло опеньків, 4 ч. Л. солі, 2 ст. л. цукру, 6 горошин запашного перцю, 3 лаврового листа, 3 шматочки кориці, 4 шт. гвоздики, 3 ч. л. 70% -ної оцтової есенції.

Приготуйте маринад. У літр киплячої води всипте цукор, сіль, киньте перець, лавровий лист, корицю і гвоздику. Покип’ятіть її 3 хвилини, влийте оцет, відставте каструлю в сторону. Промийте гриби, покладіть в каструлю з холодною водою, доведіть її до кипіння, злийте воду. Повторно залийте водою гриби, трохи підсолити, варіть гриби до закипання. Відразу після закипання легенько перемішайте гриби, видаліть піну.

Коли гриби осядуть на дно, вийміть їх і розкладіть по стерильним літровим банкам, заповнюючи до плічок. Злийте залишки відвару з банок, залийте гриби маринадом. Укупорьтебанки прокіпевшімі кришками, поставте догори дном до ранку, тепло їх укутавши.

Потім зберігайте банки в холодильнику або іншому прохолодному місці.

Сподіваюся, що ви гідно оціните рецепти маринування грибів опеньків на зиму і будете користуватися ними щороку!

Олександр, www.kak-sdelat.su

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!