Мікробіолог: Українцям варто боятися холери, а не овочів

Мікробіолог: Українцям варто боятися холери, а не овочів

Мікробіолог: Українцям варто боятися холери, а не овочів

Маріупольська холера представляє більшу загрозу для українців, ніж європейські огірки

Про це заявив український мікробіолог, завідувач кафедри мікробіології і вірусології Одеського національного університету Володимир Іваниця, коментуючи паніку на українських овочевих ринках.

Найбільш імовірною причиною масового зараження людей в Німеччині мікробіолог вважає порушення техніки безпеки при використанні органічних добрив у вирощуванні овочів.

«В історії з овочами є ще багато питань, звідки все йде: чи з огірків, або з чогось іншого, полили ці огірки біологічними добривами, зробленими з відходів людської життєдіяльності. Ми знаємо, що ці відходи переробляють в органічні добрива, і останні, на жаль, можуть містити і патогенні (хвороботворні) мікроорганізми, що потрапляють туди від людей», — Заявив Іваниця в інтерв’ю Бі-бі-сі.

Для того, щоб уберегтися від отруєння, мікробіолог радить простий спосіб: «Треба все мити і намагатися не їсти звідти, звідки йде збудник».

«Треба просто нормально мити овочі, і тоді нічого буде боятися. Всередину овоча мікроорганізми не проникають — це просто зовнішнє забруднення. Потрібно нормально вимити й обшпарити перед вживанням. І не тільки в цей період, а це треба робити завжди», — Додав учений.

Кишкова інфекція забрала життя, щонайменше, 19 осіб. Заражених – вже більше 2 тисяч. Більшість з них — громадяни Німеччини або повернулися звідти туристи.

Джерело поширення інфекції поки не знайдений.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!