Млинці з м’ясом — перевірені рецепти.

Млинці з м'ясом - перевірені рецепти.

Млинці з м’ясом — перевірені рецепти. Як правильно і смачно приготувати млинці з м’ясом.

Млинці з м’ясом — загальні принципи приготування

Млинці з м’ясом — одна з найпопулярніших закусок з тіста і м’яса. Якщо залишилося після приготування другої або першої страви трохи відвареного м’яса, можна його перекрутити і начинити їм млинці. Тісто для млинців з м’ясом повинно бути прісним або трохи солонуватий. Зазвичай готують тісто на молоці з додаванням, борошна, яєць, невеликої кількості цукру і солі.

Тісто для млинців з м’ясом повинно мати рідку консистенцію.

Найпоширеніший варіант м’ясної начинки — це перекручене в м’ясорубці відварне м’ясо і обсмажений ріпчасту цибулю. Іноді цибулю обсмажують разом з морквою і викладають до фаршу. М’ясо може бути будь: яловичина, баранина, телятина, свинина і т.д. Щоб значно скоротити час приготування, можна купити готовий м’ясний фарш і просто обсмажити його до готовності. Для гостроти і пікантності в фарш додають часник, томатну пасту і спеції.

Начинка для млинців з м’ясом може також включати варені яйця, солоні огірки, помідори, обсмажену капусту, консервовану квасолю або горошок, гриби, сир і будь-які інші поєднуються з м’ясом продукти.

Млинці з м’ясом подають в гарячому або холодному вигляді, зі сметаною, зеленню, гірчицею або з тертим сиром. Загортають млинці рулетиками або конвертиками. Начинені млинці можна обсмажити на сковороді з вершковим маслом або в розігріти в духовці.

Млинці з м’ясом — підготовка продуктів і посуду

З кухонного інвентарю потрібно: каструля, сковорода для пасерування, сковорода для випікання млинців, ополоник, тазик для тіста, ніж, обробна дошка, м’ясорубка, терка і міксер.

Борошно для тесту потрібно просіяти, яйця і молоко нагріти до кімнатної температури. М’ясо для начинки промивають, відварюють і прокручують в м’ясорубці. Також потрібно спассировать овочі для начинки.

Рецепти млинців з м’ясом:

Рецепт 1: Млинці з м’ясом

Млинці з м’ясом — безпрограшний варіант для сніданку, обіду або перекушування. Закуску можна взяти з собою на пікнік або на роботу. Млинці з м’ясною начинкою відмінно підходять для святкового застілля або сімейної вечері.

Начинені млинці можна зберігати в морозилці і в будь-який момент приготувати в духовці або мікрохвильовій печі.

Необхідні інгредієнти:

  • 3 курячих яйця;
  • 3 склянки молока;
  • Півтори склянки борошна;
  • Цукор — 3 ст. л .;
  • Трохи солі;
  • Олія — ​​1-2 ст. л .;
  • 400 г м’яса (свинини або телятини);
  • 3 невеликих цибулини.
  • Спосіб приготування:

    Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо й обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. М’ясо варимо, пропускаємо через м’ясорубку і змішуємо з обсмаженою цибулею. Яйця ретельно збиваємо в мисці, вливаємо склянку молока і додаємо сіль з цукром.

    Борошно просіваємо і всипаємо невеликими порціями. Перемішуємо тісто міксером, потім вливаємо решту молока і додаємо рослинне масло. Тісто має бути досить рідким.

    Випікаємо млинці на розпеченій і змащеній маслом сковороді. Гарячі млинці промазуємо вершковим маслом, в середину кожного млинця викладаємо начинку і загортаємо конвертики. Розігрівати фаршировані млинці можна в духовці або на сковороді.

    Подавати закуску в гарячому або холодному вигляді зі сметаною.

    Рецепт 2: Млинці з м’ясом і грибами

    Готуються млинці з м’ясом і грибами дуже просто. Головне — правильно приготувати тісто і зробити достатню кількість начинки.

    Необхідні інгредієнти:

    • 500 мл молока;
    • Яйця — 2-3 шт. (Залежно від розміру);
    • Борошно — на око;
    • Півкіло м’яса;
    • Шампіньйони — 250-300 г;
  • 2 невеликих цибулини;
  • Морква — 1 шт .;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Лавровий лист.
  • Спосіб приготування:

    Змішуємо міксером молоко, борошно і яйця. Випікаємо з тіста млинці. М’ясо варимо до готовності з лавровим листом, перекручуємо в м’ясорубці. Моркву натираємо на тертці, цибулю подрібнюємо. Обсмажуємо цибулю з морквою на олії.

    Гриби промиваємо, нарізаємо і викладаємо до овочів. Смажимо гриби з морквою та цибулею до готовності. М’ясо змішуємо з обсмаженими овочами і грибами, приправляємо за смаком сіллю і перцем.

    Начинку загортаємо в млинці, ставимо на 5 хвилин у духовку і подаємо зі сметаною.

    Рецепт 3: Млинці з м’ясом і капустою

    Звичайну м’ясну начинку для млинців можна урізноманітнити, якщо додати до фаршу цибулю і капусту. Вийде оригінальна і дуже смачна закуска для завтра чи обіду.

    Необхідні інгредієнти:

    • 3 склянки борошна;
    • 4 склянки молока;
    • Яйця — 4 шт .;
    • 2 ст. л. цукру;
    • Сіль — 1 ч. Л .;
  • Півкіло капусти;
  • 300 г яловичини;
  • 1 невелика морква;
  • 1 головка ріпчастої цибулі.
  • Спосіб приготування:

    Яйця перетираємо з цукром і сіллю, вливаємо молоко, додаємо борошно і вимішуємо тісто. Щоб не було грудочок, можна скористатися міксером. Розпечену сковорідку змащуємо жиром і випікаємо млинці. М’ясо варимо до готовності, прокручуємо через м’ясорубку. Лук подрібнюємо, моркву натираємо на тертці і страхуємо разом на рослинному маслі. Капусту дрібно ріжемо і викладаємо до овочів.

    Обсмажуємо на повільному вогні до готовності. У сковороду до овочів викладаємо м’ясо і ще трохи обсмажуємо. У середину кожного млинчика викладаємо по ложці начинки і загортаємо конвертиком.

    Обсмажуємо фаршировані млинці з м’ясом на вершковому маслі і подаємо в гарячому вигляді.

    Рецепт 4: Млинці з м’ясом та квасолею

    Дуже смачна "млинцева закуска". Такими млинцями з м’ясом і квасолею можна сміливо пригощати друзів і родичів на будь-якому святковому заході.

    Необхідні інгредієнти:

    • 6 яєць;
    • 3 склянки молока;
  • Півкіло борошна;
  • Пол пакетика розпушувача;
  • Кілограм м’ясного фаршу;
  • 2 пучка салату;
  • 400 г ріпчастої цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 90 мл рослинного масла;
  • 4 ст. л. томатної пасти;
  • 800 г консервованої квасолі;
  • 2 склянки м’ясного бульйону;
  • 3 склянки мінералки;
  • Масло вершкове — 80 г;
  • По 200 г сметани і твердого сиру;
  • Сіль, чорний мелений перець — за смаком.
  • Спосіб приготування:

    Яйця збити з молоком, всипати тісто і розпушувач, перемішати тісто міксером. Залишити настоюватися на півгодини. Часник і цибулю почистити, подрібнити і змішати з м’ясним фаршем. Обсмажити суміш до готовності на рослинній олії. Влити до фаршу бульйон, додати томатну пасту і квасолю. Приправити начинку сіллю і перцем і тушкувати 10 хвилин.

    В даний тісто влити мінералку, перемішати і випекти млинці невеликого розміру. У кожен млинець викласти по салатному листку, зверху покласти начинку і трохи сметани. Загорнути млинці навпіл.

    Гарячі млинці посипати тертим сиром.

    Рецепт 5: Млинці з м’ясом і яйцями

    Замість звичайного м’ясного фаршу в млинці можна загорнути начинку з м’яса і яєць. Такі млинці з м’ясом виходять смачними, ситними і дуже апетитними.

    Необхідні інгредієнти:

    • Яйця — 5-6 шт .;
    • Молоко — 3 склянки;
    • Сіль — 1 ч. Л .;
    • Цукор — 2 ст. л ..;
  • Борошно — півтори склянки;
  • 30 мл рослинного масла;
  • М’ясо;
  • 2 головки лука.
  • Спосіб приготування:

    Яйця збиваємо з цукром і сіллю, вливаємо молоко і продовжуємо збивати Всипати борошно і перемішуємо тісто до однорідного стану. Додаємо рослинне масло. Випікаємо млинці на змащеній маслом сковороді.

    М’ясо варимо до готовності в підсоленій воді з лавровим листом і чорним Горошкові перцем. Перемелюємо відварне м’ясо з м’ясорубці. Яйця варимо, охолоджуємо, дрібно нарізаємо. Лук подрібнюємо і обсмажуємо на рослинному маслі. Викладаємо цибулю з яйцями до м’яса. Начинку викладаємо в середину млинця і загортаємо тісто конвертиком.

    Обсмажуємо конвертики на вершковому маслі.

    Млинці з м’ясом — секрети і корисні поради від кращих кулінарів

    — Млинці з м’ясом можна покласти в морозилку, а потім дістати і розігріти в мікрохвильовці або в духовці;

    — Для приготування начинки можна використовувати 2 види м’яса і більше;

    — Якщо додати в начинку трохи вершкового масла, вона вийде більш ніжною і соковитою.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!