Найсмачніші мариновані помідори на зиму

Найсмачніші мариновані помідори на зиму

Найсмачніші мариновані помідори на зиму

Помідори мариновані рецепт з фото

Хоча сезон консервування вже завершується, але на ринку ще можна знайти симпатичні помідорчики і зробити смачні мариновані помідори на зиму.

Рецепт нескладний, а взимку такі швидкі мариновані помідори знаєте як знадобляться? З смаженої картопелькою … ммм … ніякого м’ясної страви не потрібно, така смакота! Навіть краще, ніж мариновані огірки!

Ділюся моїм улюбленим рецептом маринованих помідор — солодких! Так-так, солодкі мариновані помідори один з кращих рецептів, які мені доводилося куштувати. Мама привезла його з відрядження років ще 12 тому, і з тих пір ми тільки так і консервуємо помідори на зиму.

Нехай Вас не дивує кількість цукру — запевняю вас, вийде смачніше, ніж бочкові в магазині!

А ну-ка, хто не встиг влітку закатати помідорчики на зиму, підтягуємося!

Інгредієнти для маринованих помідорів солодких:

помідори невеликого розміру, бажано приблизно однакові, міцні, цілі, неподпорченние — перебирайте уважно! Скільки помідор? Точно не скажу … скільки влізе в 3л банку!

пучок спецій: кріп з парасольками, листя хрону, смородини — втім, якщо повного набору спецій не знайдеться, цілком можна обійтися одним лише кропом.

також візьмемо часник — 5-6 зубків.

Для розсолу на мариновані помідори:

вода — скільки поміститься в 3л банку з помідорами;

цукор — 5 столових ложок — не дивуйтеся, на те вони й солодкі мариновані помідори! Буде смачно!

сіль — 1, 5 столових ложки;

оцет столовий 9% 6 столових ложок.

Приготування маринованих помідорів:

На дно простерилизованной трилітровій банки покладемо половину спецій і кілька зубків часнику.

Потім покладемо в банку вимиті помідори, а зверху — другу частину спецій і часнику.

Заллємо помідори окропом, накриємо кришкою, укутати і залишимо до тих пір, поки банку можна буде взяти руками — приблизно хвилин 20-30. Злитимемо воду в каструлю через спецкришку з дірочками, закип’ятити і знову заллємо помідори, залишимо вдруге. Потім знову злитимемо воду, додамо сіль і цукор, і, довівши до кипіння, додамо оцет.

Як тільки розсіл закипить, заливаємо помідори і тут же закочує стерильною металевою кришкою. Укутуємо і залишаємо до завтра.

Тепер у нас з Вами є стратегічний запас смачних маринованих помідорів на зиму … і, треба сказати, це здорово!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!