Народні рецепти лікування цирозу печінки

Народні рецепти лікування цирозу печінки

Народні рецепти лікування цирозу печінки

 

• Взяти однакову кількість трави хвоща польового, трави звіробою, трави деревію, кореня цикорію. Все подрібнити і перемішати. Столову ложку суміші залити склянкою окропу, укутати і настоювати 4 години.

Напій процідити і випити за 2-3 прийоми протягом дня.

• Приготувати 1 кілограм бджолиного меду, очищені зубчики 3-х головок часнику, 200 мл оливкової олії, 4 лимона середніх розмірів. З лимонів вийняти кісточки, а з 2-х лимонів зрізати цедру. Часник і лимони (2 з цедрою, 2 без) пропустити через м’ясорубку і покласти в емальовану каструлю, додати масло і мед, все добре перемішати дерев’яною ложкою. Суміш зберігати в холодильнику, для зручності переклавши її в скляну банку.

Приймати за 30-40 хвилин до їжі по 1 столовій ложці 3 рази на день. Перед прийомом перемішувати суміш дерев’яною ложкою. Протягом року проводити 3-4 курси лікування.

• Змішати в однаковій кількості траву деревію, траву звіробою, траву череди, траву горця пташиного, квіток пижма, листя шавлії, плодів шипшини, квіток ромашки, кореня оману, кореня лопуха. Залити столову ложку збору склянкою окропу, дати настоятися 30 хвилин. Приймати 3 рази на день по половині склянки за 20 хвилин до їжі.

• При сильних болях прикладати до правого підребер’я теплі припарки з розім’ятої картоплі, звареної в мундирі.

• Випивати 3-4 рази на день до їди по половині склянки морквяного соку.

• Приготувати збір: з 2 частин кореневищ пирію, 2 частин плодів шипшини, 1 частини листя кропиви. Столову ложку збору залити склянкою окропу, настояти протягом 2-х годин. Готовий настій процідити і випити за день в 2-3 прийоми.

• 2 столові ложки коренів, листя або стебел цикорію заварити в 0.5 літра окропу. Кип’ятити на слабкому вогні 15 хвилин, потім у відвар додати 2 столові ложки меду і чайну ложку фруктового оцту. Відвар пити гарячим.

• Змішати в однакових кількостях: рослина суниці (використовують всю рослину), траву перстачу гусячої, кореневище оману, листя м’яти перцевої, плоди кмину, корінь кульбаби, кореневище цикорію, траву маренки, траву чистотілу. У склянці окропу заварити 10 грам збору, поставити на слабкий вогонь і кип’ятити міну 5, потім відвар перелити в термос і настоювати 2 години, процідити. Настій приймати в теплому вигляді по 1/4 склянки 4 рази на день після їди.

• Вживати натщесерце по половині склянки соку картоплі.

• Взяти порівну: траву вербени, траву Репешко, траву звіробою, листя берези, квіти пижма, квіти деревію, трави хвоща польового, кореневище горця зміїного, кореневище пирію, плоди шипшини. Усі компоненти подрібнити до порошкоподібного стану, пермешать. Заварити в термосі 10 грам збору на склянку окропу, настояти 8 годин, процідити. Настій приймати в теплому вигляді по 1/4 склянки 4 рази на день після їди.

При бажанні, для смаку, в напій можна додати мед.

• Приготувати трав’яний збір: взявши порівну _ листя вахти, трави кропиви, трави чистотілу, кореневище калгану, трави деревію, трави розторопші, листя подорожника, кореневище дягелю, плодів шипшини. Все подрібнити і змішати. Залити 2 столові ложки збору 300 мл окропу, гріти на водяній бані 15 хвилин. Перелити в термос і настояти 2 години. настій процідити і приймати по чверті склянки 3-4 рази на день після прийому їжі.

Вживати тільки в теплому вигляді.

• Взяти однаково по вазі — квітки барбарису, калини, ромашки, кореневище лепехи, листя вахти, меліси, трави шавлії, горця пташиного, кропиви. Збір заварювати в термосі, столова ложка на склянку окропу, настояти 2 години. Настій процідити, приймати в теплому вигляді по 1/4 склянки 3 рази на день після їди.

• Подрібнити і змішати наступні трави — по 2 столові ложки м’яти перцевої і чистотілу великого, по 1 столовій ложці полину гіркого і кмину. Заварити на склянку окропу 2 чайні ложки суміші, настояти в закритому посуді 10-15 хвилин. Пити по 1 склянці теплого настою 2 рази на день протягом 3-х тижнів.

• Приготувати суміш трав з полину, м’яти, леспедеци, суниці, чистотілу, ромашки, кропу, володушкі, календули, лопуха, кропиви. Трави брати в рівних частинах. Заварювати з розрахунку — столова ложка збору на 250 мл окропу. Настоювати в термосі протягом 8-10 годин, процідити. Пити по 1/3 склянки теплого настою перед кожним прийомом їжі.

Приймати протягом 2-3-х місяців, роблячи між місяцями 7-денну перерву. Настій зберігати в холодильнику не більше 2-х діб.

• Потовкти насіння розторопші в ступці. 2 столові ложки сировини всипати в 0.5 літра окропу, кип’ятити до тих пір, поки рідина не випаруватися до половини. Готовий відвар приймати щогодини протягом усього дня по 2 столові ложки.

• Залити 200 мл горілки 40 грам листя барбарису, настояти протягом 2-х тижнів у темному місці, щодня збовтуючи вміст. Настій процідити, листя віджати. Зберігати готовий настій в темному прохолодному місці. Приймати 3 рази на день по 30 крапель на столову ложку кип’яченої води.

Курс прийому — 1 місяць.

• Змішати дрібно нарізані — траву звіробою, траву терен кучерявого, деревій, плоди кмину, кору крушини. Столову ложку суміші залити 200 мл крутого окропу, настояти під кришкою, закутавши теплим рушником, протягом 30-40 хвилин, процідити. Настій випити протягом дня розділивши на 3 прийоми.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!