Навчіть готувати суп-пюре зі шпинату?

Навчіть готувати суп-пюре зі шпинату?

Навчіть готувати суп-пюре зі шпинату?

На мій подив, у нас чомусь досі шпинат не користується великим попитом у господинь. А даремно! Шпинат — це скарбниця всіх найбільш корисних і цінних речовин, які життєво необхідні нашому організму.

Особисто я, дізнавшись про склад шпинату, стала намагатися мінімум раз на тиждень готувати з нього що-небудь смачне. У хід йдуть і салати, і пироги, і омлети зі шпинатом. Але родині дуже подобається суп-пюре.

Скільки б я не готувала цей суп, з’їдається він на рахунок раз, особливо з часниковими сухариками або грінками.

Картопля — 4-5 шт. (Середньої величини)

Цибуля ріпчаста — 1 цибулина

Сіль, перець — за смаком

Мускатний горіх — на кінчику ножа

Зелень — за смаком

Овочевий бульйон — трохи менше склянки

Молоко — 100 мл

Олія — ​​3 ст.л.

Спосіб приготування:

1) Почистити картоплю і цибулю. Нарізати так, як ви звичайно це робите, і обсмажити в добре розігрітій олії до повної готовності картоплі.

Потім влити овочевий бульйон і молока.

2) Шпинат помити, порвати руками, і кинути в киплячу масу картоплі, цибулі, молока і бульйону. Довести до кипіння. Потім зменшити вогонь і поварити пару хвилин.

Вимкнути вогонь.

3) Перекласти всі овочі в блендер, додати трохи бульйону і все розмішати до утворення однорідної маси-пюре. Повернути все пюре в каструлю з бульйоном, посолити, поперчити, додати мускатний горіх, влити молоко, що залишилося, і все перемішати.

Суп-пюре готовий! Перед подачею на стіл посипте кожну порцію дрібно нарубаної свіжою зеленню.

Смачного!

підбираємо найкращі рецепти.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!